Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Ai 10%, 15% sau 20% reducere, în funcție de câte cărți pui în coș. Detalii aici.

   Raftul Cărturino 2024 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192662' title='Raftul Cărturino 2024'>Raftul Cărturino 2024</a></span>

   Un nou raft special însoțește Premiile Cărturino, dedicate scriitorilor și ilustratorilor români de carte pentru copii. Proiectul a prins viață la finalul anului trecut și a venit ca recunoaștere a valorii literaturii pentru copii, a importanței ei pe piața de carte românească și în procesul de a crește cititori încă de mici.

   Între timp, juriul a deliberat și a dezvăluit - în cadrul Galei Premiilor Cărturino - cărțile câștigătoare la cele două categorii principale: Cartea de literatură pentru copii a anului / Miraculoasa viaţă uitată a lui Iris Cartier de Flavius Ardelean-Bachmann și Cartea ilustrată pentru copii a anului / Anunțuri hazlii pentru adulți și copii, scrisă de Ionela Hadârcă și ilustrată de Irina Dobrescu, dar și cele două cărți votate câștigătoare de juriul librarilor / Apă, praf și soare de Adriana C. Grigore, respectiv juriul copiilor / Cornute cosmonaute și alte 116 nonsensuri de Carmen Tiderle, cu ilustrații de Vali Petridean.

   Fie că se numără deja printre cărțile preferate de copiii voștri, fie că nu au intrat încă în biblioteca de suflet de acasă, vă invităm să parcurgeți listele finalistelor, să răsfoiți cărțile cu același entuziasm ca al nostru și să faceți cunoștință cu autoarele & autorii și ilustratoarele & ilustratorii finaliști! Care sunt preferatele voastre?

   Corp. Cunoaștere. Conexiuni. Ediția a doua <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192668' title='Corp. Cunoaștere. Conexiuni. Ediția a doua'>Corp. Cunoaștere. Conexiuni. Ediția a doua</a></span>

   Vă invităm să explorăm împreună, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, o temă de interes pentru noi toți, despre care avem încă atâtea de descoperit și înțeles: „corpul”. Cu ajutorul recomandărilor de lectură ale invitaților noștri de la ediția a II-a Corp_Cunoaștere_Conexiuni, ne lărgim cunoștințele și facem noi conexiuni între domenii și perspective.

   Au recomandat cărți pentru voi: Vlad Stroescu, Cătălina Dumitrescu, Ioana Scoruș, Valeriu Nicolae, Andreea Novac, Valentina de Piante, Andreea Vasile, Laura Francisca Pavel, Aurora Szentágotai-Tătar, Gianluca D'Amico, Dan Vodnar, Cătălin Moise, Alex Ciorogar, Raluca Boantă, Luca Ștefan Ouatu, Mădălina Căuneac, Lena Chilari, Ana Maria Pop, Oana Solomon, Gabriel Solomon, Adrian Gabor, Oana Paveliuc, Roxana Postolache, Ioana Natalia Corban, Marin Chirazi, Cristina Coroian și Andreea Barbu.

   Mai multe detalii despre evenimente, pe blogul Cărturești, aici. Iar pentru vizionarea întâlnirilor, vă invităm pe CărtureștiTube.

   Festivalul Enescu 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192600' title='Festivalul Enescu 2023'>Festivalul Enescu 2023</a></span>

   Între 27 august și 24 septembrie, Festivalul George Enescu pornește din nou la drum în București și în țară. La actuala ediție, primele bilete care s-au epuizat au fost cele la concertele dedicate familiilor și copiilor, ceea ce ne spune că muzica festivalului este din ce în ce mai aproape de un public cât mai larg și mai divers.
   Vă invităm și noi la Festival pe carturesti.ro, cu un raft dedicat muzicii lui Enescu și artiștilor invitați, fie ei dirijori sau soliști. Aveți așadar ocazia perfectă să intrați în atmosfera celei de-a 26-a ediții a Festivalului, care se desfășoară sub deviza #GenerozitatePrinMuzica. Mai mult, pentru ca peisajul să fie cât mai complet, am asezonat oferta de muzică cu una de carte, numai bună să ne lărgească și mai mult orizonturile.
   Pentru program și bilete încă disponibile la Festival, consultați Program oficial | George Enescu Festival (festivalenescu.ro).

   Raft FNT 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192628' title='Raft FNT 2023'>Raft FNT 2023</a></span>

   În perioada 20 - 30 octombrie are loc cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care aduce la București o serie de producții relevante în jurul temei: FNT, laboratoarele sensibilului.

   Ediția a 33 a Festivalului Național de Teatru este curatoriată de Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari.

   Vă invităm să descoperiți în raftul dedicat FNT noi apariții editoriale și o mulțime de alte titluri din domeniile fascinante ale teatrului.

   Mai multe detalii despre maratonul lansărilor de carte din Cărturești Verona (21, 28 și 29 noiembrie), aici.

   Raftul Harry Potter <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181528' title='Raftul Harry Potter'>Raftul Harry Potter</a></span>

   Celor mai mari fani Harry Potter le-am aranjat un colţ special unde pot găsi uşor toate cărţile şi obiectele care sunt legate de lumea magică a poveştilor, fără să mai fie nevoiţi să răscolească tot site-ul. Raftul Harry Potter va găzdui toate cărţile seriei, precum şi DVD-urile, posterele, şi insignele. Acestea vor fi acompaniate de căni, obiecte decorative, cărţi de colorat, agende în ediţie limitată, baghete magice - bref, toate lucrurile pe care şi le-ar dori vreodată un fan adevărat!

   Raftul Greenpeace <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191667' title='Raftul Greenpeace'>Raftul Greenpeace</a></span>

   Criza climatică în care ne afundăm e cea mai serioasă amenințare existențială a acestui secol. Ca să-ți faci o idee, impactul său va fi mai mare decât cel al Internetului. Încă mai putem schimba cursul care ne duce în viteză spre prăpastie, dar e mai bine să fii gata pentru scenariul realist. Cum te poți pregăti pentru cele mai grave efecte ale unei clime date total peste cap? Poți să trăiești cu iluzia că banii, forța, armele, inteligența artificială sau vreo revoluție tehnologică te vor proteja. Poți să construiești un adăpost în munți și să te apuci să-ți cultivi propria hrană. Sau poți ignora problema cu totul. Recomandarea noastră este să te pui mai întâi pe citit.

   Educația ecologică lipsește aproape cu desăvârșire din școlile României, dar asta nu înseamnă că nu te poți informa singur(ă). Alege câteva cărți din raftul cu recomandări Greenpeace de pe carturesti.ro: volume de popularizare a științei, literatură cli-fi (climate fiction), aventuri în natură sau cărți pentru copii. Îți plac arborii? Vrei să afli mai multe despre animale pe care nu le-ai întâlnit niciodată dincolo de TV și rolul lor în ecosisteme cruciale? Vrei să știi cum să supraviețuiești sub cerul liber sau ce soluții ne oferă știința în lupta pentru salvarea climei? Împarte cărțile astea cu prietenii tăi! Discută-le cu ei! Fă-le cadou celor curioși să afle, dar mai ales celor care cred că știu deja totul pe subiect.

   Dacă vrei să ne recomanzi la rândul tău cărți care nu sunt pe Raftul Greenpeace, dar ar merita să fie, așteptăm comentariul tău aici, pe paginile de socializare ale Greenpeace și Cărturești (FB, IG) sau pe mail: info.romania@greenpeace.org.

   Greenpeace este o organizaţie internațională independentă, prezentă în peste 55 de țări din întreaga lume, care acționează pentru a schimba atitudini, pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a promova pacea. Valorile noastre de bază sunt non-violența, independența politică & financiară și promovarea soluțiilor. Pentru a ne păstra autonomia, nu acceptăm donații de la guverne, partide politice sau companii, ci ne bazăm pe contribuții de la persoane fizice ca tine și fundații cu valori comune. Greenpeace a împlinit anul ăsta 50 de ani. Dacă vrei să ne faci (și să îți faci) un cadou, citește, informează-te, implică-te! www.greenpeace.ro

   Raftul Filit 2023 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192615' title='Raftul Filit 2023'>Raftul Filit 2023</a></span>

   Can you filit? Noi da. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași a ajuns la a 11-a ediție și ne-am propus să aducem o mică parte din ceea ce înseamnă el și în casele celor care nu au reușit să ajungă fizic la festival.

   Am adunat în raftul dedicat, atât cărțile autorilor invitați, cât și o parte dintre cărțile pe care unii dintre ei le-au tradus.

   *FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Aspectele remarcate sunt prezența numeroasă a publicului, interesul manifestat de acesta, implicarea comunității prin numeroși voluntari și evenimente conexe, precum și numărul ridicat de evenimente și distribuția geografică a acestora – activitățile culturale se desfășoară în tot orașul, dar și alte localități din județul Iași.

   Raftul FITS 2024 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192675' title='Raftul FITS 2024'>Raftul FITS 2024</a></span>

   Între 21 – 30 iunie are loc cea de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care celebrează anul acesta tema prieteniei prin intermediul artelor spectacolului și nu numai.
   Împreună cu prietenii noștri de la FITS vă recomandăm o selecție de cărți de și despre teatru ca să vă bucurați și mai mult de lumea teatrului.

   Detalii despre program și bilete, aici.

   În plus, anul acesta avem o invitație specială: descoperiți online și în librării produsele Cărturești & FITS!

   #Prietenie#Friendship

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192121' title=''></a></span>

   Fie că asculți Arctic Monkeys sau Frank Sinatra, Goran Bregović sau Florence + The Machine, The Rolling Stones sau Depeche Mode, Europa FM e pe aceeași frecvență cu tine în orice colț al țării, spre orice festival te-ai îndrepta. Răsfoiește în tihnă selecția de recomandări Europa Fm și pregătește-ți auzul pentru muzici bune!

   Dearly Dani's Favorites <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192083' title='Dearly Dani's Favorites'>Dearly Dani's Favorites</a></span>

   Prin raftul acesta, mi-am dorit să aduc împreună universurile eroinelor mele preferate: complexe, imperfecte, impulsive. Fiecare carte aleasă reprezintă combinația ideală de frumos și grotesc, de dragoste și ură, de melancolie, de artă, de haos. Sper să vă placă selecția mea. - Dearly Dani


   Dani a lucrat ca librar în librăria noastră, Cărturești AFI din București, dar pasiunea ei pentru cultura japoneză a dus-o până în Tokyo, unde locuiește în prezent. O găsiți pe Dani pe conturile ei de Instagram și TikTok, dar o puteți întâlni adesea și pe contul oficial de TikTok al Cărturești.

   Raftul Street Delivery <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189166' title='Raftul Street Delivery'>Raftul Street Delivery</a></span>

   Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Provocăm participanții să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate.

   De ce? Pentru că, după aproape două luni în izolare, am început să observăm de la geam acele detalii pe care până acum le treceam cu vederea. Pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.

   Nu vrem să ne întoarcem la ”normalul” sufocant, aglomerat, haotic. Vrem orașe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conștiente de felul în care problemele societății sunt conectate.

   Ne vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară! Vrem spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele!

   Acum, când ne reîntâlnim cu orașul, e important să nu uităm ce ne-am promis. Rezoluțiile personale din izolare pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim. ReSoluții pentru oraș!

   Pe carturesti.ro am dedicat un raft special evenimentului, în care veți găsi o selecție tematică menită să vă inspire.

   Raftul autorilor romani <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182311' title='Raftul autorilor romani'>Raftul autorilor romani</a></span> Raftul FestivalYA <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189232' title='Raftul FestivalYA'>Raftul FestivalYA</a></span>

   Vă propunem să rămâneți în atmosfera FestivalYA! Cu peste 700 de participanți la ateliere, concerte & întâlniri cu autorii și peste 300.000 de vizualizări, FestivalYA nu mai este un simplu festival, ci o stare de spirit, o stare de bine care a adus împreună, chiar și doar online la ediția 20-26 iulie 2020, oameni cunoscuţi, scriitori consacraţi, cărţi dedicate publicului YA şi adolescenţi îndrăgostiţi de aceste cărţi.

   Raftul dedicat nu mai este nici el un simplu raft de festival, ci prilej de întâlniri şi discuţii viitoare. Citim şi ne pregătim deja pentru ediţia 2021. Continuăm raftul FestivalYA, îl facem mai cuprinzător și îl umplem cu apariții noi pe măsură ce ies din tipar. Stay tuned!

   #carte diem@FestivalYA

   Raftul Funky Citizens <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189364' title='Raftul Funky Citizens'>Raftul Funky Citizens</a></span>

   Raftul Funky Citizens vă întâmpină cu drag pe toți cei care doriți să vă antrenați mușchiul civic. Veți găsi în el lecturi clasice ce discută cum arată o guvernare ideală și cum a arătat de-a lungul timpului cetățeanul, dar și apariții noi care tratează teme de actualitate pentru lumea în care trăim. Peste toate vine Constituția României, într-o variantă colorată și accesibilizată, pe care ne-o dorim un accesoriu must have pentru orice cetățean.

   Domeniile acoperite sunt variate, mergând de la filosofie politică până la economie sau istorie, pentru că un cetățean se definește în raport cu mai multe roluri: cetățeanul din spațiul public care interacționează cu guvernarea (sau cu serviciile publice), cetățeanul din spațiul privat care interacționează cu angajatorul sau cu sectorul economic, cetățeanul din spațiul intim care este totuși atins de cele ce întâmplă în exterior și este transmis în media (tradițională sau social media).Noi credem cu tărie că cetățenii au puterea să schimbe lumea dacă o înțeleg și se educă în legătură cu ceea ce pot ei face. Pentru asta, soluția cea mai la îndemână este lectura. #funkycitizens

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189420' title=''></a></span>

   Raftul cărţilor premiate vă stă la dispoziţie cu titluri nominalizate şi premiate, în română și limbi străine, la toate categoriile, premiile şi distincţiile la care vă puteți gândi. Alegeţi fără teamă orice carte din raft: a fost citită și recomandată de critici de specialitate sau de comunități de cititori „profesioniști” din lumea întreagă. Spuma cărților, cum ar veni, la discreția voastră, pe carturesti.ro. #carte diem

   Raftul Ascendis <span class='md-headline'><a href='/site-category/880' title='Raftul Ascendis'>Raftul Ascendis</a></span>

   De peste 20 de ani, Ascendis este un reper în dezvoltarea profesională a adulților, cu o echipă de consultanți bine integrați în comunitatea HR din România. Îi preocupă orice formă de învățare: online sau în sală, clasică sau experiențială, studiu individual sau dezbatere în echipă, training sau coaching. Oamenii sunt diferiți, deci învață diferit. Această credință stă la baza felului în care își construiesc programele, așa abordează proiectele. Le place ce fac și speră să transmită sentimentul acesta și în sală. Sau pe Teams. Sau pe Webex. Pe carturesti.ro, Acendis are propriul raft de recomandări și sugestii pentru că cititul este un exercițiu de empatie. Citind, intrăm în mintea personajelor și vedem lumea cu ochii lor. #readersareleaders​

   Raftul Teach for Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182623' title='Raftul Teach for Romania'>Raftul Teach for Romania</a></span>

   Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru toți copiii din România! Aceasta este viziunea pentru care Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși oameni, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc din rolurile de profesori, învățători sau educatori pentru copiii din medii vulnerabile.

   Înființată în 2014, organizația non-guvernamentală aduce un sistem de performanță în educația din sistemul public din România și, alături de alte peste 60 de țări, face parte din rețeaua globală Teach for All. La un moment dat, fiecare profesor are nevoie atât de inspirație și de noi tehnici de adaptare a programei școlare într-un mod cât mai creativ și captivant pentru copii, cât și de lecturi relaxante. Vă invităm pe carturesti.ro să descoperiți ce cărți recomandă profesorii Teach for Romania nu doar colegilor de breaslă, ci și părinților care caută lecturi educative pentru copiii lor. Cărțile recomandate vizează dezvoltarea abilităților de literație (scris-citit) și socio-emoționale ale copiilor.

   Raftul One World Romania <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191166' title='Raftul One World Romania'>Raftul One World Romania</a></span>

   One World România este primul festival de film documentar din București și singurul din România dedicat drepturilor omului, un festival a cărui actuală ediție - cu sloganul Alege! - aduce în discuție felul în care facem alegeri de orice fel și impactul acestora asupra comunităților în care trăim, o temă cu atât mai arzătoare cu cât avem de-a face cu un an 2024 cu multe alegeri importante atât la noi, în România, cât și în lumea largă.

   Mai multe despre program și bilete, pe oneworld.ro/ro/festival.

   Vă propunem deci să intrați în temă avizați, cu lecturi recomandate de One World România într-un raft dedicat!

   Raftul the Vast & the curious <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189436' title='Raftul the Vast & the curious'>Raftul the Vast & the curious</a></span> Raftul de debut <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182631' title='Raftul de debut'>Raftul de debut</a></span> Raftul Brand Minds <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182388' title='Raftul Brand Minds'>Raftul Brand Minds</a></span>

   Looking for an unforgettable learning experience with World-famous authors in 2024? Then you cannot miss BRAND MINDS - The biggest business summit in Central & Eastern Europe. The event will take place on the 24th & 25th of September at Sala Palatului, in Bucharest with thousands of business professionals expected to join from more than 50 countries.


   BRAND MINDS is the most expected business summit of the year since it brings world-famous business experts & global thinkers to share the conference stage for 2 days full of inspiration and valuable insights. In 2024 you will see LIVE, on stage, renowned authors & business thinkers:

   ???? ADAM GRANT - Organizational Psychologist & Bestselling Author of Originals & Rethinking

   ???? ERIN MEYER - Organizational Culture Expert and Bestselling Author of The Culture Map & Netflix - No Rule Rules

   ???? MARISA PEER - World-Famous Transformational Coach and Author of Ultimate Confidence

   ???? KJELL NORDSTROM - Business Strategy Expert & Co-Author of Funky Business & Momentum

   ???? MARTIN LINDSTROM - World-Renowned Marketing Expert & Bestselling Author of Buyology & Small Data.

   ???? DAVID A. SINCLAIR - Global Expert In Genetics & Longevity and Bestselling Author of Lifespan. Why We Age - and Why We Don't Have To

   ???? JIM KWIK - World's Top Brain Coach and Bestselling Author of LIMITLESS

   We invite you to read their books and recharge your inspiration resources for an amazing 2024. If you wish to meet your favorite authors, live, we look forward to seeing you at BRAND MINDS 2024! More information on brandminds.com.

   Raftul pentru Formatori <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182301' title='Raftul pentru Formatori'>Raftul pentru Formatori</a></span>

   Vă invităm pe carturesti.ro pentru a descoperi cele mai noi idei ale unor oameni care și-au propus să schimbe lumea pas cu pas. Comunitatea formatorilor și beneficiile pe care ni le pot aduce recomandările acestora vă stau la dispoziție pe raftul special creat pentru aceștia și pentru cei care doresc să caute surse de inspirație avizate, numai pe carturesti.ro.

   Mizăm pe o informare relaxată, dar avizată, pe diverse teme de interes actual. Vă așteptăm!

   Citit de Scena9 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182336' title='Citit de Scena9'>Citit de Scena9</a></span>

   Jurnaliștii platformei culturale Scena9 propun cititorilor Cărturești o selecție de titluri scrise de autori români contemporani: poezie, beletristică sau non-ficțiune. Scena9 nouă publică constant recenzii de cărți și recomandări culturale pe site, în newsletter, dar și într-un nou grup de Facebook, deschis tuturor.

   Raftul Societății deschise <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191568' title='Raftul Societății deschise'>Raftul Societății deschise</a></span>

   Găsiți în Raftul societății deschise o selecție de cărți care ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, la exersarea empatiei și la evitarea prejudecăților. Cum una dintre ideile care ne ghidează în Cărturești este că cititul ne face mai buni și că sunt cărți care au într-adevăr puterea de a ne aduce mai aproape într-o lume tot mai divizată, aducem și noi în fața voastră o selecție de cărți care tematizează prejudecățile cu privire la rasă, religie, etnie, gen, orientare sexuală, categorii sociale defavorizate sau persoane cu dizabilități. Și, tot ce de obicei, vă invităm alături de noi în această aventură nu lipsită de greutăți. Important e să știm că parcurgem drumul împreună și că la capăt ne aflăm tot noi, doar că mai înțelegători și mai deschiși unii față de alții. #societatedeschisă

   În perioada 22 octombrie - 2 noiembrie, titlurile din Raftul societății deschise au 20% reducere, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

   Short 2024 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1182551' title='Short 2024'>Short 2024</a></span>

   În mașină, în metrou, în tren sau în parc, proza scurtă e o paranteză între gânduri, un intermezzo între două acte. Autentică, accesibilă și deloc demodată, se dovedește un remediu scurt și intens care, administrat în doze moderate, poate crește nivelul de serotonină și toleranța în fața plictiselii și a zilelor lungi și angoasante.

   SHORT. Festival de proză scurtă revine cu o nouă ediție în librăriile Cărturești din București, Cluj, Iași și Timișoara. Celebrăm forța și intensitatea prozei scurte, din 11 până în 14 aprilie, alături de 30 de scriitori & scriitoare, 8 moderatori și 17 muzicieni. Mai multe despre program, pe FB Cărturești.

   Lectura în doze concentrate continuă și pe carturesti.ro, la raftul dedicat, de unde poți lua cu tine titlurile semnate de autorii prezenți la festival, dar și recomandările lor.

   Michio Kaku & The Future of Humanity <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192742' title='Michio Kaku & The Future of Humanity'>Michio Kaku & The Future of Humanity</a></span>

   Descoperă cum poate arăta viitorul omenirii la evenimentul de știință al anului: Michio Kaku, unul dintre cei mai faimoși fizicieni și oameni de știință din lume, vine în România la evenimentul The Future of Humanity.

   Premiat în repetate rânduri pentru teoriile sale și citat în publicații precum BBC Times și The History Channel, Michio Kaku este autorul a 11 cărți, din care multe au devenit bestsellere. Este profesor de fizică teoretică la City University din New York și cofondator al teoriei corzilor. Cele mai cunoscute cărți sunt Dincolo de Einstein și Hiperspațiul, aceasta din urmă fiind desemnată cea mai bună carte de știință a anului 1995 în topurile New York Times și Washington Post.

   The Future of Humanity este evenimentul de știință pe care nu vrei să-l ratezi. Vino să afli:

   ◾ Cum va modela știința lumea în care trăim până în anul 2100
   ◾ Cum putem activa întregul potențial al minții
   ◾ Ce trebuie să știm despre viitorul cosmosului
   ◾ Cum vor revoluționa computerele cuantice lumea care ne înconjoară

   Te invităm pe data de 21 Octombrie 2024, la Sala Palatului din București. Pentru bilete, intră pe entertix.ro.

   Raftul De Basm <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192101' title='Raftul De Basm'>Raftul De Basm</a></span>

   Raftul De Basm e plin de personaje și întâmplări fantastice, de lumi ascunse, de balauri morocănoși și vrăjitoare care zboară pe cozi de mătură. Pe aici se ascund pitici de grădină prietenoși, libelule zănatice și vulpi polare friguroase, Dragonul 32, Marele Pârș, Domnișoara Poimâine, Melcușor și Rostogol. Cu ajutorul poveștilor de pe Raftul De Basm, copiii vor învăța să facă supă de pietre, să călătorească printre ierburi și lumină, să îmbrățișeze, să se aventureze în Ținutul păsării măiestre, să pună piper în mare și să își facă un selfie cu elfii.

   Pornește în aventură alături de poveştile autorilor români contemporani de pe Raftul de Basm!

   De Basm este Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți. Vă invităm să consultați catalogul scriitorilor De Basm și să aflați mai multe despre proiectele lor pe site-ul Asociației.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192676' title=''></a></span>

   Tehnologia şi societatea evoluează într-un ritm amețitor, pendulăm permanent între realități și ne redefinim identitatea. De la crearea unor joburi, atât în mediul virtual, cât și în cel real, până la mixul de relații interpersonale, care produc schimbări la nivel neuronal, fizic, internetul a intervenit și a modificat structura umană rapid în ultimii ani. Iar acest proces se intensifică. Suntem în permanență conectați, căutăm noul și ne fascinează descoperirile științifice, vrem să ne depășim limitele, suntem uimiți de inteligența artificială. Deopotrivă pentru pasionații de știință, inginerie, biologie, biodiversitate, astrofizică, neuroplasticitate, neuroștiință, chimie, filosofia științei sau pentru curioși amatori și profesioniști, raftul Interpretări ale realității încearcă să ne apropie de domenii care ne plac sau care ne sunt încă necunoscute și ne dă întâlnire cu povești uimitoare.

   Găsiți detalii despre seria de evenimente organizate pe aceeași temă la Cărturești Carusel pe pagina noastră de Facebook.

   Raftul civic 2024 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192682' title='Raftul civic 2024'>Raftul civic 2024</a></span>

   În 2024 avem toate tipurile de alegeri (locale, europarlamentare, prezidențiale, parlamentare) ceea ce aduce dileme pentru noi toți. Cum aleg la Alegeri? E una dintre ele. Întotdeauna deciziile cele mai bune le iei atunci când ești informat. Când privești o problemă din cât mai multe unghiuri, afli cum au gândit alții, pe ce și-au bazat deciziile, analizezi și abia apoi faci alegerea care ți se potrivește.

   Pentru a găsi răspunsuri informate și pentru a vă antrena gândirea critică, am pregătit și o serie de recomandări de lectură. Au recomandat cărți pentru voi: Sorin Ioniță, Valeriu Nicolae, Alina Mărculescu Matiș, Vlad Adamescu (Politică la minut), Răzvan Petri (Politică la minut), Mădălina Voinea, Teodora Munteanu și Mihai Stoica (Kinezărie) & echipa Cărturești.

   Credem cu tărie în puterea lecturii de a ne ajuta să înțelegem lumea în care trăim și de a lua decizii pentru o societate sănătoasă!

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191685' title=''></a></span>

   Ai citi și #tbr-ul de pe noptieră, dar în același timp, nici nu poți renunța la parcurgerea rapidă a cărților prin metoda audiobook? Când pasiunea pentru lectură nu poate fi stăpânită, lasă-te inundat de ea cu totul. Cu volumele-n brațe și audiobook-urile în urechi, citești cât cuprinde!

   Pe audiotribe.ro citești și asculți nelimitat, peste 15 000 de cărți, iar pe carturesti.ro avem un raft asortat, de unde să îți iei cărțile pe care le vrei și în bibliotecă, nu doar în căști.

   Raftul premiilor școlare <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192718' title='Raftul premiilor școlare'>Raftul premiilor școlare</a></span>

   Am intrat în numărătoarea inversă pentru sfârșitul anului școlar, iar vacanța de vară se simte tot mai aproape odată cu prima pereche de pantaloni scurți. Fiecare numără zilele în felul lui: unii cu zâmbetul nerăbdării pe buze, alții cu gândul la examenele care urmează. Un lucru ne unește cu siguranță pe toți – copii, părinți și profesori: cărțile primite la încheierea anului școlar, fie că vor veni în formă de pachet cu fundă sau pe o listă din partea profesorilor grijulii cu lecturile de peste vară.

   În perioada 5-24 iunie, venim în întâmpinarea tuturor celor care vor să aleagă noi lecturi de vacanță cu Raftul premiilor școlare, dedicat tuturor copiilor și tinerilor: și celor care citesc pe nerăsuflate fiecare nou volum, dar și celor care mai au ceva drum de străbătut până să se împrietenească la cataramă cu lectura.

   Iar profesorilor care doresc liste extensive pentru grupuri de tineri cititori, le recomandăm să-i contacteze pe colegii noștri la adresa de e-mail b2b@carturesti.net.

   Și nu uitați, lectura este noua aventură a verii!

   Raftul Premiilor Observator Cultural <span class='md-headline'><a href='/site-category/1189404' title='Raftul Premiilor Observator Cultural'>Raftul Premiilor Observator Cultural</a></span>

   Gala Premiilor Observator cultural, ediţia a XV-a, va avea loc pe 25 noiembrie, premiile fiind acordate fie online, fie în întîlnire directă cu nominalizaţii, laureaţii şi cititorii, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

   Premiile Observator Lyceum şi Observator Universitas au dat nastere, în ultimii ani, unui public tot mai tînăr, care a descoperit că există lumi literare fascinante dincolo de programa de literatură română pentru liceu,există scriitori români în viaţă, care scriu pentru publicul de azi, despre tematici care ne privesc și ne implică pe fiecare dintre noi.

   Multe dintre volumele nominalizate şi/sau premiate de Observator cultural au fost, ulterior, traduse şi premiate şi în afara graniţelor, mulţi dintre scriitorii comentaţi în paginile revistei fiind invitaţi la festivaluri şi târguri de carte naţionale şi internaţionale.

   Câștigătorii Concursului Enescu <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191967' title='Câștigătorii Concursului Enescu'>Câștigătorii Concursului Enescu</a></span>

   Ce au în comun Matei Varga, Josu de Solaun și Alexandru Tomescu? Luiza Borac și Nemanja Radulović? Dar celebrii Radu Lupu sau Elisabeth Leonskaja? Dacă ziceți pur și simplu pasiunea pentru muzică clasică, nu greșiți deloc. Însă, ca un detaliu suplimentar, dar nu surprinzător, cu toții au participat într-un moment sau altul la Concursul Enescu și l-au câștigat, fiecare la instrumentul preferat. Au revenit apoi la Enescu de-a lungul timpului, ca invitați la Festival.

   Anul acesta, cu ocazia unei noi ediții a Concursului Internațional George Enescu, pentru a intra mai bine în atmosferă, v-am pregătit o selecție de CD-uri ale câștigătorilor Concursului, asezonată cu o selecție mai generoasă care cuprinde aparițiile discografice ale participanților la Festivalul Enescu de-a lungul anilor.

   Între 31 august și 27 septembrie, sunteți invitați din nou la Ateneu să urmăriți etapele finale ale Concursului Enescu la violoncel, vioară și pian, dar și concertele și recitalurile speciale. Pentru program și bilete, vă invităm pe site-ul dedicat, aici. Audiție plăcută!

   #concursulgeorgeenescu2024

   Raftul EURO 2024 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192739' title='Raftul EURO 2024'>Raftul EURO 2024</a></span>

   Între 14 iunie și 14 iulie Germania va găzdui cea de a șaptesprezecea ediție a Campionatului European de Fotbal, locul unde 24 de echipe naționale se vor confrunta pentru titlul de campioană. Printre acestea se află și România, prezentă după o pauză de 8 ani. Indiferent de rezultatele echipei naționale suntem siguri că mulți dintre voi veți urmări cu interes competiția, până în momentul marii finale. Pentru aceia dintre voi pasionați de fotbal, dar nu numai, am pregătit o selecție de titluri în limba română și în limbi străine cu poveștile echipelor și fotbaliștilor voștri preferați. #euro2024

   Raftul scriitorilor basarabeni <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191979' title='Raftul scriitorilor basarabeni'>Raftul scriitorilor basarabeni</a></span>

   „Sigur că cititorul avizat îi cunoaște pe autorii basarabeni stabiliți în România – de la Vasile Ernu, Mihail Vakulovski & Diana Iepure, Liliana Corobca, Mitoș Micleușanu, sau pe unii de peste hotare – Tatiana Țîbuleac, care a produs un fenomen în rândurile cititorilor, până la cei care încă locuiesc în R. Moldova, dar publică cu precădere în România: Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Alexandru Vakulovski, Maria Pilchin și mulți alții stabiliți pe ambele maluri ale Prutului.

   Există însă, o recunoaștem, scriitori, afirmați deja de la sfârșitul secolului trecut sau abia debutați, publicați în special la editurile din R. Moldova, care, chiar și când ajung pe rafturile librăriilor din România, nu sunt observați suficient. Scriitori care, știu cu siguranță, că sunt cunoscuți de scriitorii din România, dar care au ajuns greu (sau deloc!) la cititor. Ba mai mult, s-a mai întâmplat ca prin programe proprii și bine gândite de promovare să străbată (cu succes) pe piața din România cărți care nu reprezintă procesul literar autentic de peste Prut. Iată de unde necesitatea unui raft, care nu se vrea desprins de literatura română (cum malițios s-ar putea interpreta), ci, dimpotrivă, să își (re)găsească locul exact în mijlocul ei ”, Moni Stănilă. Este vorba despre cărți scrise de Nicolae Esinencu, Vlad Grecu, Nicolae Popa, Igor Guzun, Augustina Visan, Claudia Partole, Ionela Hadârcă, Artiom Oleacu, Vitalie Colț sau Vitalie Vovc.

   Raft FILIT - 2022 <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192015' title='Raft FILIT - 2022'>Raft FILIT - 2022</a></span>

   Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași* este un proiect aflat la a zecea ediție ce reunește la Iași, în perioada 19-23 octombrie 2022, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.
   Pe carturesti.ro și în librăriile Cărturești vă așteaptă Raftul dedicat evenimentului, Raftul FILIT, în care veți (re)găsi invitați ai actualei ediții, gata de a fi descoperiți. #cartediem


   *FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Aspectele remarcate sunt prezența numeroasă a publicului, interesul manifestat de acesta, implicarea comunității prin numeroși voluntari și evenimente conexe, precum și numărul ridicat de evenimente și distribuția geografică a acestora – activitățile culturale se desfășoară în tot orașul, dar și alte localități din județul Iași.

   <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191769' title=''></a></span>

   Știi că cititul a redevenit cool atunci când îl vezi în trending pe TikTok, când fiecare carte devine un challenge între pasionați, când un club de lectură se transformă într-o experiență globală distractivă. Noi avem tot ce trebuie și suntem pregătiți să vă antrenăm pentru duetele de pe platformă: începând de la titlurile în vogă, până la voia bună și recomandările care te pot ajuta să devii the next best BookToker.
   Dacă ești pregătit să accepți provocarea, consultă selecția pe care am pregătit-o, citește și dă-ne un tag pe TikTok să știm cum a fost cartea! #BookTok #ForTheLoveOfBooks


   Art Safari <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191825' title='Art Safari'>Art Safari</a></span>

   Căutarea frumuseții, a adevărului și a sensului în viață pornește nu de puține ori din holul unui muzeu. Inspirați de cea de-a unsprezecea ediție Art Safari, care are loc între 10 februarie și 14 mai la Palatul Dacia-România aflat în Centrul Vechi al Bucureștiului, am deschis propria galerie virtuală, care adună albume de artă, o selecție de titluri de ficțiune inspirate de povești din lumea artei, monografii ale artiștilor români și străini, cărți care popularizează arta în rândurile micilor cititori, dar și diverse accesorii de făcut cadou celor pasionați de artă. Intrați și explorați Colecția Cărturești pentru Art Safari!

   Și dacă pașii vă poartă prin centrul vechi al capitalei, faceți o vizită pavilioanelor Art Safari găzduite de Palatul Dacia-România și nu uitați să exit through the gift shop, pentru că, de îndată ce se va deschide expoziția, vă așteptăm și la fața locului cu un shop al muzeului, deschis de joi până duminică între 12:00 și 21:00 (joi și duminică), respectiv 12:00 și 24:30 (vineri și sâmbătă).

   Raftul Z9 Festival <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192606' title='Raftul Z9 Festival'>Raftul Z9 Festival</a></span>

   Volume de poezie jurizate și premiate de… poete și poeți? Desigur!

   Din 2022, în cadrul Z9Festival sunt acordate și Premiile Z9Debut și Z9Poezie, oferite în urma jurizării volumelor de poezie apărute în anul precedent, scrise de autoare și autori născuți după anul 1980. Juriul premiilor este format din peste 30 de poete și poeți care au participat la edițiile anterioare Z9Festival, iar ceremonia de acordare a acestora va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, după terminarea lecturilor. Premiul Z9Poezie este oferit de Cărturești.

   Dacă ești curios/ curioasă să afli care au fost volumele înscrise anul acesta în concurs pentru cele două categorii sau îți dorești chiar să le cumperi, am adunat volumele de pe lista lungă de înscrieri într-un raft dedicat, chiar aici. Te așteptăm cu 20% reducere pentru selecția din Raftul Z9 Festival, în perioada 12 - 18 septembrie și te invităm la Sibiu, la festival!

   TM2023 - Shine your light! <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192609' title='TM2023 - Shine your light!'>TM2023 - Shine your light!</a></span>

   Salutăm Timișoara și ne bucurăm alături de locuitorii ei de statutul de Capitală Europeană a Culturii pe care îl deține în acest an. Vă invităm să luați parte la sărbătoare printr-o selecție tematică de artă, arhitectură, muzică și literatură, care să ne aducă un pic din spiritul timișorean din acest an și zicem noi, dintotdeauna.

   Raftul Zest Podcast <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192099' title='Raftul Zest Podcast'>Raftul Zest Podcast</a></span>

   Fie că aștepți cu nerăbdare noua ediție a Zest Podcast sau că abia acum afli despre el, delectează-te cu cele mai recente episoade. Zest apare miercurea, odată la două săptămâni. Îl poți asculta în app-ul preferat, de plăcere, dar și dacă vrei să-ți faci poftă de scris și citit. Invitații - scriitori, jurnaliști sau traducători cunoscuți - împărtășesc din experiența lor și te ajută să depășești frica de foaia albă.

   Celebrăm parteneriatul cu Zest Podcast prin crearea unui raft ales, pe carturesti.ro, unde ascultătorii pot beneficia de -20% folosind codul ASCULTZEST pentru a cumpăra titluri din selecția atent creată. Spor la citit și, de ce nu, la scris!


   De ascultat:

   Raft Conflict Israel Hamas <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192644' title='Raft Conflict Israel Hamas'>Raft Conflict Israel Hamas</a></span>

   Despre războaie am vrea să vorbim numai la timpul trecut, dar ele fac parte din prezent, în mai multe zone de pe glob, iar cel mai recent, din nou, în Orient. Conflictul armat dintre Israel și Hamas are loc chiar în aceste clipe. Vă punem la dispoziție o selecție de titluri care au încercat de-a lungul vremii să ne prezinte de la fața locului sau din imaginația celor care și-au propus-o, povești dintr-un univers care trebuie redescoperit, fie și doar pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.

   Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich <span class='md-headline'><a href='/site-category/1191391' title='Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	'>Cărți despre minte și corp: recomandările lui Vlad Mixich	</a></span>

   Sănătatea fiecăruia dintre noi e un concept mai complicat decât cartea sau emisiunea unui guru extrem de verde și extrem de fericit. Pentru că sănătatea noastră e un diamant cu multe fațete: trupul, sufletul și mintea, prinse într-un dans cu mii de interacțiuni pe secundă. Cărțile din acest raft vorbesc și povestesc despre acest diamant căruia îi spunem, generic, sănătatea noastră. Am citit fiecare dintre aceste cărți și vă asigur, cu încântare, că nu veți găsi în ele rețete. Rețetele sunt bune doar în bucătărie. În sănătate, ceea ce este bun este curiozitatea, știința de a citi corect date, discernământul de a face diferența între vraci și medici. Și, poate cel mai important, setea de cunoaștere. Vlad Mixich

   Vă invităm să parcurgeți cu mintea deschisă și dornici de aventură intelectuală recomandările lui Vlad Mixich în materie de cărți despre minte, suflet și corp, dar mai ales despre dorința noastră de a ști întotdeauna mai multe și de a umple spațiul invizibil dintre ele.

   Vlad Mixich este specialist în politici de sănătate, medic și publicist. În prezent, lucrează în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții într-unul din cele mai mari proiecte de infrastructură sanitară din România. A lucrat în opt țări de pe trei continente și este expert independent numit de Parlamentul European în consiliul de administrație al Agenției Europene pentru Sănătate în Muncă.

   Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192671' title='Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa'>Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa</a></span>

   În perioada 22-25 februarie, la sediul Goethe-Institut București din Calea Dorobanți 32, iubitorii de literatură vor avea ocazia de a se întâlni cu nume importante ale lumii literare internaționale contemporane. Bucureștiul va fi gazda Festivalului internațional de literatură de la Odesa, un eveniment literar de tradiție inițiat în 2015 care, din cauza războiului, în ultimii doi ani a devenit un proiect itinerant: în 2023 s-a desfășurat în Georgia, la Batumi, iar anul acesta are loc în capitala României.

   Scriitorii ucraineni Iia Kiva, Yuri Vînnîciuk și Vasîl Mahno, Philip Sands din Marea Britanie, Olivier Guez din Franța, Daniel Kehlmann și Norman Ohler din Germania, Karl-Markus Gauss din Austria, Ariane von Graffenried și Jonas Lüscher din Elveția și Ilaria Gaspari din Italia vor putea fi urmăriți de iubitorii de literatură în lecturi publice și dezbateri. Lor li se alătură nume importante ale literaturii române, precum Nora Iuga, Dan Sociu, Nichita Danilov sau Radu Vancu.

   Programul, de consultat online aici, reunește 19 evenimente care vor avea loc atât în prezența fizică a scriitorilor, cât și prin participarea lor online. Printre subiectele abordate în cadrul ediției din acest an se numără viitorul Europei, libertatea scriitorului, a scrisului și puterea cuvintelor de a lupta împotriva barbariei, relațiile literare dintre țările din regiunea Mării Negre.

   Recomandări Andy Szelecky <span class='md-headline'><a href='/site-category/1192672' title='Recomandări Andy Szelecky'>Recomandări Andy Szelecky</a></span>

   Andy Szekely – antreprenor, autor, trainer, lifestyle entrepreneur și family business coach

   Andy Szekely inovează de 24 de ani în piața de training și coaching din România ca antreprenor, autor și speaker. Speaker în 12 țări, pe 3 continente, a ținut prezentări și sesiuni de training în 7 țări europene, China, SUA și Canada și a avut oportunitatea de a vorbi pe aceeași scenă cu speakeri de talie internațională (John Maxwell, Robin Sharma, Martin Lindstrom, Dr. Oz.)

   Andy este formatorul a peste 40 de speakeri români care astăzi sunt prezenți pe scenele țării și/sau dezvoltă afaceri de training și coaching (Paul Ardeleanu, Raluca Mohanu, Ovidiu Oltean, Adrian Erimescu etc.).

   Creatorul programului ASIC, mastermind dedicat exclusiv antreprenorilor: conceptul ASIC este o combinație unică de coaching, context de creștere și conținut original. Cu o rată de 85% de reînscriere, programul ASIC continuă din anul 2010 sa aducă valoare și să schimbe mindset-uri, fiind mediul ideal de dezvoltare pentru antreprenori de success.

   Cunoscut și ca business coach pentru antreprenori, Andy Szekely a oferit de-a lungul carierei și continuă să ofere suport prin servicii de executive coaching și mentoring liderilor de top din organizațiile autohtone.

   Andy Szekely a construit patru branduri naționale în educație:

  • Programul ASIC, concept unic in România de educație și dezvoltare antreprenorială menit să susțină lideri de success;
  • Conferințele 6C reprezintă un eveniment marca Andy Szekely, în care sunt dezbătute cele 6 arii importante din viața unui om: Carieră (Leadership & Performanță), Conectare (Relații Autentice), Cash (Prosperitate & Bani), Corp (Energie & Vitalitate), Contribuție (Leadership & Public Speaking), Creștere (Învățare Accelerată & Evoluție personală);
  • Elite School: programe de dezvoltare personală și leadership susținute în top 10 mari orașe ale României, cu formatori acreditați ai metodei Andy Szekely (începând din 2010);
  • Bootcamp University – program de dezvoltare personală și leadership în format „tabără intensivă – 8 zile”, cu peste 1100 de absolvenți, o echipă solidă formată din 10 traineri asociați și 40 de facilitatori licențiați (începând din 2003).
  • Andy este autorul cu cele mai multe cărți și produse multimedia pe teme de dezvoltare personală și profesională publicate în România (25 cărți și peste 250 de ore de material audio-video).

   Raftul traducătorului <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181633' title='Raftul traducătorului'>Raftul traducătorului</a></span>

   Noi știm foarte bine că fără traducători, librăriile ar fi mult mai triste și mai goale, iar cititorii și ei mai săraci. Așa a luat naștere „Raftul traducătorului”, un proiect dedicat celor care vorbesc pe limba noastră multe limbi necunoscute. Pentru că e o muncă ascunsă, migăloasă și grea, vă propunem să îi descoperim și să ne bucurăm de traducerile lor.

   Raftul Star Wars <span class='md-headline'><a href='/site-category/2923' title='Raftul Star Wars'>Raftul Star Wars</a></span>

   Colecţia de filme va aduce minunea Star Wars direct în sufrageria ta, unde poţi viziona toate momentele preferate şi cărţile care te introduc într-o lume fascinantă cu eroi autentici. Avem şi accesorii distractive sau jocuri de oferit cadou prietenilor pasionaţi de Star Wars.

   Orice alegere vei face, Forţa Să Fie Cu Tine!

   Raftul LGBT <span class='md-headline'><a href='/site-category/1535' title='Raftul LGBT'>Raftul LGBT</a></span>

   Literatura LGBTQI+ prezintă trăiri șterse din istorie, ascunse de societate, marginalizate și ignorate. Ea reprezintă, prin simpla existență, rezistență.

   Cunoaștem o istorie care se întinde din Stonewall, New York, până la Hijra în India sau Muxe în Mexic. Lumea văzută prin lupa marginalității este o lume care recuperează un trecut fragmentat, iar noi, generația prezentă, suntem cleiul care completează mozaicul propriei istorii.

   Identitățile noastre sunt o sumă de dorințe de apropiere, un bagaj cultural comun și un limbaj literar, verbal și non-verbal construit întocmai pentru a ne identifica unii pe alții. Literatura are puterea de a transcende diferențele dintre noi, de a crea un dicționar comun de referințe și emoții între persoane cu moșteniri culturale, sociale și de clasă diverse.

   Dăruiește iubire cu o carte LGBTQI!

   #PRIDE2023

   Cosuri cadou <span class='md-headline'><a href='/site-category/1181456' title='Cosuri cadou'>Cosuri cadou</a></span>

   Nu știi ce vrei, până nu primești ceva de la Cărturești! Dacă ajungi în situația dificilă de a găsi cel mai bun cadou posibil, intră pe carturesti.ro, locul în care ne-am propus să facem cât mai simplu drumul până la cele mai inedite și surprinzător de potrivite cadouri. Pentru împătimiţii de ciocolată, am pregătit delicii de la Răzvan Idicel, Le Comptoir de Mathilde sau Les Chocolats de Pauline. Vinurile sunt întotdeauna o propunere gourmet, fie ele din crame româneşti sau internaționale. Răsfoiește apoi selecțiile noastre de accesorii haioase, numai bune pentru a începe sau a avansa într-o mare varietate de hobby-uri. Iar pentru birouri zâmbitoare, poți fii sigur că găsești la Cărturești obiecte de papetărie atent alese. Nu lipsesc nici propunerile tradiționale, realizate cu multă dăruire și măiestrie.

   Adresați-ne o comandă la b2b@carturesti.net, sau contactati-ne la numărul: 0732.003.042