Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Razvan Tupa

      Îndeobște asociat generației anilor 2000 în poezie ca reprezentant de marcă al acesteia, cu multiple și diverse acțiuni de promovare a literaturii române contemporane la activ, Răzvan Țupa (n. 1975, Brăila) este poet, membru al PEN Club România și „artistul care a abordat cele mai spectaculoase formule lirice, multe sincretice, accentuat vizuale și histrionice” (OPTmotive.ro). Descoperim în volumele sale de poezie o perspectivă „relațională”, pe care o cultivă de altfel de-a lungul întregii sale activități în lecturi publice, dezbateri sau performance-uri. Așa cum s-a întâmplat, de pildă, în cazul proiectului Poeticile cotidianului, care s-a transformat în 2010, după 5 ani de practică, în Atelierelațional. Îl găsiți cu recomandări de lectură pe poetic.ro, pe canalul de YouTubecitEști Oficial și pe alephnews.ro/emisiune/citesti/.

      Dintre volumele sale, amintim: fetiș (Editura Semne, 2001; Vinea, 2003), volum recompensat cu Premiul Mihai Eminescu pentru Debut în poezie; corpuri românești (Cartea Românească, 2005); poetic. cerul din delft și alte corpuri românești (Casa de editură Max Blecher, 2011), volum distins cu Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu. Cea mai recentă apariție este Poetic. Relația grafică (Casa de Pariuri Literare, 2022), un „flux discurs sub forma unui colaj urban ritmat”, scris împreună cu Ioana Miron.

      Vă invităm să-l (re)descoperiți pe Răzvan Țupa ca invitat al săptămânii 5-11 august în Raftul autorilor români, ocazie cu care titlurile sale în stoc au 20% reducere, doar pe carturesti.ro.

      Razvan Tupa