Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Robert Șerban

      Robert Șerban este scriitor, jurnalist și un om de televiziune, așa cum îl descriu editurile la care a publicat deja. Este absolvent al Facultății de Arte și Design și al Facultății de Construcții din Timișoara, oraș în care își desfășoară activitatea cu success. Ca poet, primeşte premii din partea Uniunii Scriitorilor, precum şi a revistelor Observator cultural, Luceafărul, Poesis etc. Poeziile lui sunt traduse în engleză, franceză, polonă, cehă, olandeză, norvegiană, suedeză, arabă, ucraineană.

      În 2009, i-a apărut, în Germania, volumul de poezie Heimkino, bei mir, în 2010, în Serbia, volumul bilingv Биоскоп у мојој куђи/ Cinema la mine-acasă, în 2012, în Ungaria, volumul de poezie Illatos koporsó, iar în 2015, în limba franceză, volumul La mort parafinne.

      Ca jurnalist şi om de televiziune, i se decernează Premiul Tânărul Jurnalist al anului 2002, Premiul pentru Talk-show TELEVEST, Premiul Festivalului Internaţional al Televiziunilor Locale şi Regionale, Premiul Festivalului 7 ARTE, Premiul SIMFEST 2011 etc.

      Printre cărţile semnate și consemnate de autor se află: Numai copilăria e glorioasă, Fireşte că exagerez, Odyssex, Piper pe limbă, Poemul curcubeu, A cincea roată, Barzaconii, Ochiul cu streaşină, Cinema la mine-acasă, Cele cinci aripi ale bunicii, Urmele călătoare ale sculptorului, Vorbesc în gând cu voce tare, Tata, eu glumesc serios, Mai degrabă îmi vine să râd, Ascuns în transparență, Scriitori la poliție, Moartea parafină și recenta și apreciata Oameni în trening.

      Pe lângă volumele proprii, apare într-o serie de volume colective (Cartea cu bunici, Răcani, pifani şi veterani, O mie una de poezii româneşti, Scriitori pe Calea Regală, Odă la Vodă, Prima mea beţie etc. Când nu publică scrieri personale, Robert Șerban conduce și editura Brumar.

      Robert Șerban este invitatul săptămânii 15-21 aprilie pe carturesti.ro, prilej cu care toate titlurile sale au reducere 20%, spor la citit!

      Robert Șerban