Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Ruxandra Burcescu

      Maria Ruxandra Burcescu (n. în 1989 la Giurgiu) a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice și ale unui master în Publicitate, ambele la SNSPA. În 2016, a început colaborarea cu republica.ro. Ulterior, au urmat colaborări cu mai multe publicații, printre care LiterNet.ro și Dilema Veche. A colaborat și cu publicația Truthdig (Santa Monica, SUA), în cadrul unui program special dedicat reportajului pe probleme de încălcare a drepturilor omului. În 2017, a obținut un premiu la Gala Superscrieri, la secțiunea articol de opinie, iar în 2018 a fost nominalizată la Premiile de Presă Europene. Tot în 2018, a câștigat o bursă de mentorat cu Marius Chivu și Florin Iaru în cadrul programului Prima Carte al Fundației Friends for Friends.

      Este prezentă cu povestirea Ursitoarele în antologia de proză scurtă editată de Marius Chivu la Polirom în 2021: Kiwi 2021: SOSIRI / PLECĂRI. Ca prozatoare, a debutat la Humanitas în 2022, în colecția 821.135.1, dedicată scriitorilor români contemporani, cu romanul Instabil. În prezent, lucrează la un al doilea roman, cu care a și câștigat o bursă de creație literară la a doua ediție a programului organizat de Fundația Cărturești. O găsiți și pe blogul personal.

      În ultima săptămâna a campaniei #cititori pentru scriitori, cu ocazia căreia 10% din vânzările cărților autorilor români în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro merg către următoarele Burse Cărturești, Ruxandra Burcescu este invitata săptămânii 23-29 septembrie în Raftul autorilor români.

      #cititoripentruscriitori #burselecarturesti #autoriromanicontemporani

      Ruxandra Burcescu