Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Sabina Fati

      Scriitoarea și jurnalista Sabina Fati este invitata săptămânii 26 august - 1 septembrie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Ca jurnalistă, s-a remarcat pentru interesul în zona relațiilor internaționale, în legătură cu care a publicat nenumărate materiale în calitate de analistă la Deutsche Welle (din 2020) și, vreme de mai bine de 28 de ani, în calitate de corespondentă la Radio Europa Liberă (RFE/RL). Între 2006 și 2017 a fost redactor-șef adjunct la România Liberă.

      În 2017, primește distincția Woman of Courage Award din partea Ambasadei SUA la București. Mare parte din publicul larg o cunoaște însă pe Sabina Fati din cărțile publicate în urma numeroaselor călătorii pe care le-a făcut la pas, în lumea largă, în zone puțin confortabile și de obicei incompatibile cu turismul de agrement. Titlurile acelor volume, în fapt ample reportaje documentare, sunt grăitoare în acest sens: Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noi. Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia (Humanitas, 2022); Ocolul Mării Negre în 90 de zile: Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time (Humanitas, 2016); Singură pe Drumul Mătăsii: 80 de zile, 15.000 km, 2500 de ani de istorie (Humanitas, 2015).

      Dintre celelalte volume publicate, amintim: Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase (coautoare, Humanitas, 2018) și Transilvania, o provincie în căutarea unui centru: Centru şi periferie în discursul elitelor politice din Transilvania, 1892–1918 (Centrul de Resurse pentru Diversitatea Etnoculturala, 2007).

      Vă invităm, deci, alături de Sabina Fati într-o călătorie în unele dintre cele mai fierbinți zone ale lumii, pe urmele recuperării trecutului, înțelegerii prezentului și descoperirii unui viitor cât mai previzibil. Titlurile autoarei au 20% reducere până în perioada 24-30 august, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

      Sabina Fati