Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Șerban Foarță

      Eseist, traducător (din Paul Valéry, Stéphane Mallarmé, Paul Verlaine sau Guillaume Apollinaire, printre alții), dramaturg și prozator, Șerban Foarță este în primul rând unul dintre cei mai importanți și cunoscuți poeți români contemporani. Născut la Drobeta-Turnu Severin în 1942, trăiește de decenii bune la Timișoara, fiind membru al Uniunii Scriitorilor din 1970 şi al ASPRO din 2000, dar mai ales autor multipremiat de Uniunea Scriitorilor, Radio România Cultural, ASPRO pentru poezie, deținător al Premiului Național pentru Literatură, al Premiul „Gellu Naum" ș.a.m.d. În poezie, circulă neîngrădit, cu o extraordinară ușurință și libertate de imaginație de la fotbal, de pildă în volumul Fotballetto (Diacritic, 2012) la „splendida traducere în limba poezească a Psalmilor, Ecleziastului, Cântării Cântărilor, Cărţii lui Iov […]", potrivit lui Radu Vancu, în Hexachordos (Brumar, 2022, ed. 2).

      Mai amintim câteva dintre cele peste 75 de volumele publicate până acum. Poezie: Cantafabule. Texte pentru Phoenix, (împreună cu Andrei Ujica, Trei, 2022, ilustrator copertă Andrei Gamarț), Aquarela sau aquariu (Siono, 2022), Un Castel in Spania pentru Annia (Brumar 2019, pentru ediția cu CD), 33 de fatrazii (Art, 2008). Proză: Roșul ușor e rozul iluzor (Humanitas, 2008) sau Gazela de perete (2009). Eseuri: Afinități selective (Cartea Românească, 1980), Afinități efective (Cartea Românească, 1990). Dialoguri: Narațiunea de a fi, împreună cu Robert Șerban (Humanitas, 2013).

      Vă invităm să vă lăsați pradă imaginației și să savurați jocurile de cuvinte și de imaginație ale lui Șerban Foarță, invitatul nostru în Raftul autorilor români. În perioada 14-20 octombrie, toate titlurile sale în stoc au 20% reducere, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

      Șerban Foarță