Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Ștefan Bolea

      Ștefan Bolea este scriitor, publicist, editor și filosof, așa cum se descrie chiar el pe blogul personal stefanbolea.ro. Născut în 1980 la Baia Mare, trăiește și lucrează în prezent la Cluj, ca cercetător la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, redactor al revistei Apostrof, cofondator și redactor-șef al revistei digitale EgoPHobia și colaborator al revistei anglo-americane Philosophy Now. Dublu licențiat în Filosofie și Studii Europene, beneficiar de burse la universități de prestigiu europene, absolvent al unui Master de Studii Americane și deținător al unui dublu doctorat – în filosofie și filologie –, Ștefan Bolea este și câștigătorul bursei la categoria eseu la prima ediție a Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești.
      Cu numeroase premii și distincții la concursuri naționale de poezie și proză, de trei ori finalist la Festivalul de Poezie Prometheus, Ștefan Bolea scrie poezie și proză, dar este și autor de traduceri, recenzii și eseuri în numeroase reviste de cultură, dar și de specialitate / filosofie. Dintre volumele publicate, amintim: Caietul Roxanei (Crux Publishing, 2019), Război civil (2005, 2017, Herg Benet), Theoria (Crux Publishing, 2019), Jung și filosofia umbrei (Tracus Arte, 2019).
      În plină desfășurare a campaniei #scriitori pentru cititori, campanie premergătoare celei de-a treia ediții a Burselor de creație și rezidențelor literare Cărturești, Ștefan Bolea este invitat în Raftul autorilor români în perioada 16-22 septembrie. Îi găsiți titlurile și în librării, chiar la raftul dedicat câștigătorilor primelor două ediții ale Burselor. #cititoripentruscriitori #autoriromanicontemporani #burselecarturesti

      Ștefan Bolea