Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      un cristian

      un cristian (pseudonimul literar al lui Cristian Cosma, n. 1977, Buzău) este editor la Editura Casa de pariuri literare, redactor la Observator cultural și, între 1997 și 2007, a teoretizat și a pus în practică un parodic sistem editorial underground prin colecțiile etc., carmen și no name. Este cofondator al revistei de literatură Pana mea (2008) și autor de interviuri și suplimente în Observator cultural, România literară, tiuk! și Ziarul de duminică.

      A publicat la Casa de pariuri literare romanul Morții mă-tii (2012), volumele de interviuri bătrânețea ucenicului alchimist – Octavian Soviany (2015) și ca motorul unui Ford din 1931 – Nora Iuga (2016). Tot la Casa de pariuri literare coordonează antologiile Prof de română (2018), În căutarea cititorului pierdut (2021) și Despre debut (2021). Este, de asemenea, autor de cărți pentru copii: Visul lui Râde-n somn (2020, cu ilustrații de Oana Achiței), Nu și nu. Râde-n somn e supărat (2021, cu ilustrații de Miruna Popescu), Râde-n somn și Mamaia (2022, cu ilustrații de Raluca Turliu Cobilanschi).

      În perioada 2-8 septembrie, un cristian este primul din seria de patru invitați în Raftul autorilor români din septembrie, lună dedicată în totalitate câștigătorilor primelor două ediții ale Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești, dar mai ales celei de-a treia ediții a campaniei #cititori pentru scriitori.

      #cartediem #cititoripentruscriitori #burselecarturesti

      un cristian