Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

      Veronica D. Niculescu

      Veronica D. Niculescu este traducător, scriitor și jurnalist. A fost redactor și colaborator la o serie de publicații culturale cum ar fi Suplimentul de cultură, Evenimentul zilei, Adevărul. În 2004 a debutat în literatură, cu un volum de proză, din 2008 publică traduceri literare, iar din 2010 se dăruiește exclusiv literaturii, scriind și traducând.

      Traducerile sale numără peste treizeci de volume din limba engleză, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Lewis Carroll, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, E. B. White.

      A publicat volumele de proză scurtă „Adeb”, „Orchestra portocalie” şi „Roşu, roşu, catifea”, microromanele „Simfonia animalieră” și „Hibernalia” , două volume în colaborare cu Emil Brumaru: „Basmul Prinţesei Repede-Repede” și „Cad castane din castani”. Povestiri care-i poartă semnătură au fost incluse în antologii românești și internaționale.

      Primul său roman este „Spre văi de jad și sălbăție”, urmat de un volum pentru copii și nu numai: „O vară cu Isidor”, iar cel mai recent roman, apărut în cursul acestui an este „Toți copiii librăresei”.

      Indiferent că vorbim despre proză scurtă sau roman, scrierile Veronicai D. Niculescu au un lirism melancolic cu arome de basm, de lume fantastică dar și o candoare copilărească. Te cuprind gingaș în mrejele cuvintelor, redând realități interioare sau exterioare încarcate cu minunații și miracole.

      Veronica D.Niculescu este invitata săptămânii 14 - 20 august pe carturesti.ro, unde vă poftim să o (re)descoperiți.

      Veronica D. Niculescu