Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 2 iunie, ora 16 și până luni, 5 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 6 iunie.

   Victoria Patrascu

   Victoria Pătrașcu scrie manuale de întrebuințare a lumii - așa numește autoarea cărțile de povești pentru copii.

   A absolvit Facultatea de Litere din București, are experiență de redactor în presa scrisă și în cea audiovizuală, fiind documentarist al Redacției de Știri a Televiziunii Române și de 13 ani concepe și gestionează proiecte educaționale care sunt destinate mai ales copiilor.

   În 2008 și-a făcut debutul editorial la Nemira, cu volumul Ziua în care a fugit somnul realizată în colaborare cu ilustratoarea Irina Dobrescu.

   A scris varii articole în diverse publicații: Dilema, Academia Cațavencu, Martor. În 2007 a câștigat Premiul II la concursul de dramaturgie pentru copii 100, 1000, 1000000 de povești, organizat de Teatrul Ion Creangă, cu piesa O poveste cu Bulbuc, care intră în bucluc. Un an mai târziu, Teatrul Național Radiofonic i-a difuzat piesa care avea să fie selectată și la International Children's and Youth Drama Festival, Bratislava, Stejarul, cel mai bun tătic.

   Alături de alti confrați contemporani, Victoria Pătrașcu a fost inclusă în antologia Bookataria și alte texte și imagini, editată de Clubul Ilustratorilor de Carte în 2009 și într-un alt volum colectiv, Nesupusele, apărut în 2018 la editura Univers. Tot la Univers a apărut și cea mai recentă carte a autoarei, în cursul acestui an, Gaston Tomberon, eroul din Arehon.

   Vă invităm pe carturesti.ro să descoperiți magia cuvintelor care țes adevăratele manuale de întrebuințare a lumii pentru unii dintre cei mai importanți locutori ai ei, copiii.

   Victoria Patrascu

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.