cadouri adolescenti feature

15+ idei de cadouri deosebite care să le aducă bucurie adolescenților din viața ta

Adolescența este vârsta marilor provocări, perioada de tranziție spre maturitate și un moment în care tinerii trec printr-o serie de schimbări, atât fizice, cât și psihice, își conturează personalitatea și caută modalități de exprimare care să se potrivească cel mai bine felului lor de a fi. Înainte de a porni în căutarea cadoului ideal, suficient de cool pentru a-i impresiona, trebuie să ai în vedere care sunt pasiunile, gusturile și interesele lor.

Pentru că iubim darurile și ne dorim să fim alături de tine, ți-am pregătit o listă cu idei de cadouri pentru adolescenți deosebite, practice și haioase, potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți.

1. Bijuterii handmade pentru adolescenta care iubește accesoriile

Poți comanda cerceii aici.

Printre cele mai frumoase cadouri pentru adolescente se numără bijuteriile handmade cu ajutorul cărora să-și completeze ținutele. Alege un set de cercei colorați de la Marai din lut polimeric, extrem de ușori, flexibili și rezistenți. Cerceii, dar și multe alte accesorii și decorațiuni create cu încredere în România se pot transforma într-un dar ideal, care să le scoată în evidență personalitatea.

2. O lampă de birou pentru o atmosferă magică

Poți comanda lampa de birou aici.

Atunci când vrei să-i faci un cadou inedit unei adolescente care iubește nopțile albe în compania cărților preferate, mergi la sigur cu accesorii creative care să-i facă experiența de lectură și mai fascinantă. Fie că se delectează cu poveștile romantice din cărțile de dragoste pentru adolescenți sau se pierde cu orele în serii de cărți YA, îți recomandăm o lampă Smart BookLight, un cadou grozav pentru iubitoarele de lectură. Iar pentru fanele universului Harry Potter, alege o lampă deosebită care înfățișează bila Golden Snitch.

3. Un jurnal în care să înșiruie cele mai importante gânduri și emoții

Poți comanda jurnalul aici.

O idee minunată de cadou pentru adolescenți este și un jurnal cu cheiță în care să-și noteze ideile, gândurile, dar și secretele. Păstrarea unui jurnal are un impact pozitiv asupra minții și sufletului, poate reduce stresul și anxietatea, te ajută să-ți înțelegi mai bine sentimentele, dar și să revii, oricând vrei tu, la amintiri mai fericite. Alege un jurnal cu lacăt și cheiță care să-i ofere adolescentei tale sentimentul de siguranță, iar dacă vrei să fie și o unealtă care să o ajute cu organizarea, un bullet journal e alegerea potrivită.

4. O lumânare parfumată cu un mesaj special

Poți comanda lumânarea aici.

Dacă vorbim de adolescenta care adoră să-și decoreze camera cu multe lumânări și se bucură ca un copil de fiecare dată când descoperă o nouă aromă îmbietoare, și pentru ea avem un cadou mai mult decât potrivit. O lumânare parfumată cu un mesaj simpatic, care să-i aducă aminte în fiecare zi că bucuria poate fi neașteptată și poate veni de pretutindeni.

5. O cutie de bijuterii pentru adolescentele care adoră lucrurile DIY

Poți comanda cutia de bijuterii aici.

Avem o idee de cadou inedită pentru adolescentele creative care au o pasiune aparte pentru lucrurile făcute de mâna lor: o cutie de bijuterii pe care o pot construi cu ajutorul unui puzzle 3D de la Ugears. Asamblarea puzzle-ului este un exercițiu de ingeniozitate și creativitate, iar la final vor avea o cutie de bijuterii elegantă și sofisticată cu care se vor putea lăuda prietenelor.

6. O borsetă pentru cosmetice 

Poți comanda borseta aici.

O idee inspirată și binevenită de cadou pentru adolescentele pasionate de makeup este o borsetă pentru cosmetice simpatică, încăpătoare și ușor de transportat. Poți completa cu unul dintre încântătoarele săpunuri franțuzești premium La Savonnerie de Nyons, ambalate într-o cutie colorată sau un fard delicios cu aromă de căpșuni sau afine.

7. O mini boxă portabilă cadou pentru adolescenții care iubesc muzica

Poți comanda boxa portabilă aici.

Indiferent că știu să cânte la un instrument, cunosc toate genurile muzicale sau pur și simplu muzica îi ajută se relaxeze la sfârșitul zilei, rafturile Cărturești sunt pline cu idei de cadouri pentru adolescenții cărora muzica îi aduce bucurie. Pentru adolescenta care adoră să se piardă în ritmurile muzicii și să-și creeze propriile playlisturi cu artiștii preferați, ne-am gândit la un cadou practic și simpatic deopotrivă –  o mini boxă portabilă de la MOB cu un design original în forma unui animal care dansează pe muzică.

8. Gallant de V. E. Schwab, pentru tinerii care adoră să evadeze în lumi fantastice

Poți comanda cartea aici.

O eroină puternică și o poveste impresionantă despre maturizare și lupta cu proprii demoni. Una dintre cel mai așteptate lansări din 2022 de către fanii cărților fantasy, Gallant spune povestea Oliviei Prior, o adolescentă de șaisprezece ani căreia îi lipsesc trei lucruri importante: mama, tatăl și vocea. Atunci când este chemată de către unchiul ei la moșia Gallant, Olivia descoperă un întreg univers plin de secrete și fantome, care o cheamă pe Olivia prin sângele ei. O carte pe care adolescentele pasionate de lumi fantastice o vor citi cu sufletul la gură, iar dacă vine și în varianta cu autograf supriza va fi cu atât mai mare.

9. Un tote bag care să-i completeze stilul și personalitatea

Poți comanda tote bag-ul aici.

Sacoșele din pânză sunt încăpătoare, practice și potrivite pentru plimbările cu prietenii în timpul liber, câteva dintre motivele care le fac să fie printre cele mai faine idei de cadouri pentru adolescenți. Mai mult, un tote bag este un accesoriu statement printre adolescente, care le permite să-și exprime personalitatea și lucrurile în care cred sau pe care le iubesc. Alege un tote bag cu un mesaj haios de la Mutter Antourage sau unul pe baza ilustrațiilor realizate de Ana Maria Gălețeanu care o vor lăsa fără cuvinte.

10. Un kit cu tatuaje temporare

Poți comanda kitul aici.

Fie că e vorba de haine, accesorii, tunsoare sau tatuaje, adolescenții își exprimă cel mai bine personalitatea prin ceea ce poartă și prin felul în care arată. Dacă adolescenta pentru care ești în căutarea cadoului potrivi, cochetează cu ideea de a-și face un tatuaj, alege o variantă care să o ajute să se „joace” cu diferite modele – tatuajele temporare. O variantă pe care firile creative o vor primi cu entuziasm, poate fi kitul DIY cu tatuaje temporare cu henna care conține toate ingredientele și accesoriile necesare pentru o experiență completă.

11. Un tricou cu un mesaj haios

Poți comanda tricoul aici.

Pentru adolescenții cu simțul umorului care apreciază semnificația unui dar mai mult decât orice, cheia este să te orientezi spre idei de cadouri haioase care le permit să-și exprime personalitatea. Alege un tricou personalizat din colecția I Love Bucharest în al cărui mesaj poate se regăsește și care îmbină într-un stil fresh ilustrații și elemente ale culturii românești.

12. O hartă de perete pentru adolescentul cu suflet aventurier

Poți comanda harta aici.

Adolescența este perioada în care ideea de a explora și de a descoperi lumea începe să capete o și mai mare importanță. Dacă băiatul pentru care cauți un cadou iubește călătoriile, alege pentru el o hartă de perete pe care poate marca destinațiile vizitate deja, precum și pe cele pe care le are în plan. Harta vine împreuna cu pinuri colorate, cu ajutorul cărora poate marca destinațiile preferate.

13. Ministerul pentru viitor de Kim Stanley Robinson, pentru pasionații de ecologie și cei care visează la o lume mai bună

Poți comanda cartea aici.

Mișcarea eco-friendly și interesul pentru mediul înconjurător sunt aspecte de mare interes și în rândul adolescenților. Dacă printre aceștia se numără și băiatul pentru care cauți cadou, o idee potrivită sunt cărțile aflate pe raftul Greenpeace, care îl vor purta prin minunățiile mediului natural, dar îi vor arăta, totodată, ce înseamnă asumare și curajul de a face schimbări.

Dacă este pasionat de cărți SF și povești care abordează subiecte reale și importante din viața noastră într-o manieră care să te țină cu sufletul la gură, Ministerul pentru viitor este alegerea ideală. Cartea integrează cu măiestrie detaliile practice ale crizelor de mediu și proiectele de geoinginerie într-o poveste profundă și plină de suspans despre capacitatea oamenilor de a coopera în fața dezastrelor.

14. Un șevalet, pentru momentele lui de creativitate

Poți comanda șevaletul aici.

Desenul, acest hobby atât de plăcut și de relaxant, îți permite să dai formă, culoare și textură imaginației. Pentru un adolescent extrem de creativ care a desenat deja toate marginile agendelor, iar pictura face parte din rutina zilnică, alege un cadou util prin care să-i încurajezi pasiunea. Șevaletul Royal and Langnickel este făcut din aluminiu, ușor și foarte practic și conceput pentru a putea fi transportat și a rezista cât mai mult timp.

Poți comanda accesoriile aici.

Pune alături și un set cu accesorii pentru pictură și ai cadoul ideal care să-i alimenteze pasiunea pentru această fantastică lume a frumuseții ce trece dincolo de cuvinte.

15. Un board game pentru adolescenții cu spirit ludic

Poți comanda jocul de societate aici.

Pentru adolescentul cu spirit competitiv, care caută mereu un prilej de a organiza seri și petreceri cu prietenii dedicate jocurilor, un cadou potrivit este unul dintre sutele de jocuri de societate de pe rafturile Cărturești. Dacă își dorea de mic să ajungă explorator, Lost Ruins of Arnak este alegerea ideală pentru el. Jocul îi oferă posibilitatea să conducă o expediție pe o insulă periculoasă și să-i descopere secretele. Celor pasionați de mistere și povești horror, Crima din Hotelul Cișmigiule va oferi șansa să-și pună în aplicare abilitățile de detectivi.

Explorează rafturile Cărturești și descoperă întreaga colecție de jocuri de societate.

16. O carte de bucate inspirată din jocul video sau filmul preferat

Poți comanda cartea aici.

Dacă își petrece mare parte din timp cu jocuri video și filme, dar se visează și masterchef în propriul restaurant, alege un cadou care să îmbine ambele pasiuni. World of Warcraft: Flavors of Azeroth îl va purta într-o aventură culinară cu numeroase rețete și delicii magice inspirate de World of Warcraft. În schimb, dacă adolescentul căruia vrei să-i faci cadoul este fan al universului Marvel, alege o carte de bucate inspirată de benzile desenate cu Black Panther. În carte va descoperi peste șaptezeci de rețete delicioase din Wakanda și de pe continentul african.

17. Un încărcător wireless pentru smartphone

Poți comanda încărcătorul aici.

Gadgeturile se numără printre cadourile pe care adolescenții le primesc cu mare entuziasm. Pentru că sunt foarte activi online și le place sa fie mereu la curent cu noutățile, alege un cadou practic și ingenios de care se vor putea folosi oriunde – un încărcător wireless super rapid pentru smartphone de la Legami.

18. Un rucsac pentru drumeții

Poți comanda rucsacul aici.

Te gândești ce cadou să-i faci unui adolescent care își planifică mereu următorul traseu pe munte sau căruia îi place să o ia la pas și să exploreze orașele? Și pentru el avem o recomandare mai mult decât potrivită – un rucsac extensibil cu un design modern, în care să-și poată lua cu el toate lucrurile și gadgeturile de care are nevoie.

19. Un set de căști performante

Poți comanda căștile aici.

O altă idee de cadou care le va aduce o mare bucurie adolescenților pasionați de tehnologie este și o pereche de căști riff wireless de la Skullcandy. Fie că e vorba de vlogging, gaming sau muzică, o pereche de căști confortabile și performante sunt un must have pentru a trăi o experiență ca la carte. Pune alături și un stand solid din aluminiu pentru căști Avantree HS102, special creat pentru a le păstra în condiții optime, și ai un posibil cadou perfect.

Descoperă mai multe modele de căști pe rafturile Cărturești.

20. Un coș de baschet pentru adolescentul care iubește sportul

Poți comanda coșul de baschet aici.

Un cadou deopotrivă antrenant și distractiv care să-i ofere adolescentului drag din viața ta momente de relaxare – un panou cu un coș de baschet. Panoul poate fi adaptat pentru orice tip de coș sau cutie și se va dovedi extrem de util în zilele în care vrea să se antreneze sau să detensioneze după o perioadă încărcată.

Sperăm că ghidul nostru cu idei de cadouri pentru adolescenți ți-a servit drept inspirație și acum ești cu un pas mai aproape de alegerea cadoului potrivit. Găsește toate darurile din această listă, dar și multe altele la fel de originale și practice în librăriile Cărturești și pe carturesti.ro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.