Regiunea Malabar este situata in cel mai sudic punct al Indiei, unde musonul bate nestingherit. Boabele de cafea uscate sunt curatate de coaja, depozitate in saci de iuta care sunt apoi expusi intemperiilor musonilor pentru o perioada de 8 saptamani pana la 10 saptamani. Abia apoi boabele sunt gata de prajit.
Adevaratii iubitori ai cafelei apreciaza in mod deosebit cafeaua de origine pentru istoria din spatele ei si pentru calitatea inalta pe care o ofera, utilizand cele mai bune practici agricole care favorizeaza calitatea in detrimentul cantitatii. Cafeaua de origine SwitchMORN este facuta din boabe atent selectionate, de cea mai buna calitate, prajite uniform cu ajutorul tehnologiei Thermo Two, folosind profilul de prajire individual stabilit pentru fiecare dintre ele, macinate exact de cutitele Mahlkonig, pentru a reduce volatilizarea aromelor si a darui un gust distinct cu personalitate. Bineinteles ca aceasta cafea trebuie tinuta intr-un ambalaj pe masura, multistrat , cu supapa de sens , ce lasa eliminarea dioxidului de carbon din cafea spre exterior, dar nu lasa oxigenul si umiditatea sa patrunda in interior. SwitchMORN, iti impartaseste, cunostinte si pasiune pentru cafeaua de origine, punand in evidenta claritatea gustuli si aromele complexe ale cafelei.