Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Marius Chivu

      Critic literar începând cu anii 2000, redactor-editor la Dilema veche și Iocan, dar și traducător, în 2012 Marius Chivu debutează în poezie cu volumul Vântureasa de plastic, recompensat cu premiul pentru debut al USR și al revistei Observator cultural, dar și cu nominalizări la premiile Cartea Anului (România literară) sau la Cartea de Poezie a Anului (Radio România Cultural). Primul premiu pentru poezie l-a câștigat, însă, în 2001, la prima ediție a Festivalului de Poezie Prometheus de la Sfântu Gheorghe.

      A continuat să publice, tot la Humanitas, jurnalele de călătorie Trei săptămâni în Himalaya (2012) și Trei săptămâni în Anzi (2016), apoi la Polirom cartea de interviuri literare Ce-a vrut să spună autorul (2013) și volumul de proză scurtă Sfîrșit de sezon (2014).

      A editat, printre altele, antologiile Best of. Proza scurtă a anilor 2000 (Polirom, 2013) sau 111 cele mai frumoase poeme de dragoste din literatura română (împreună cu Radu Vancu, Nemira, 2016). Marius Chivu este și realizator al ALL YOU CAN READ, emisiune online cu invitați scriitori și artiști. Din 2010, alături de Florin Iaru, tine cel mai longeviv atelier de creative writing din țară, iar în 2020 a făcut parte din boardul de selecție al primei ediții a programului de burse și rezidențe de creație literară Cărturești, proiect care va continua și în toamna lui 2021.

      Cea mai recentă apariție este KIWI, o antologie de proză scurtă apărută la Polirom, al cărei editor este și despre care puteți afla mai multe urmărind discuția în pagina evenimentului din 5 august. Marius Chivu este invitatul săptămânii 6-12 august pe carturesti.ro. În perioada campaniei, cărțile sale în stoc au cu până la 30% reducere, exclusiv pe carturesti.ro.

      Marius Chivu