Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Moni Stanila

      Cu studii de teologie și cu poezii traduse în engleză, franceză, suedeză, rusă, azeră, dar și catalană, turcă sau maghiară, printre altele, cu nominalizări și premii obținute atât în România, cât și în Republica Moldova pentru poezie (dar nu numai), Moni Stănilă trăiește în prezent la Chișinău, alături de soțul ei, Alexandru Vakulovski, împreună cu care organizează cenaclul literar Republica al Bibliotecii Municipale.

      În colecția Biografii romanțate a editurii Polirom, i-a apărut în 2019 romanul biografic despre Constantin Brâncuși Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare. Iar pentru romanul fantasy pentru copii Războiul solomonarilor, apărut tot la Polirom (junior) a obținut Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova în 2019. Romanul Ţipă cât poţi, cea mai recentă apariţie (Polirom, 2020), este „o autoficțiune deghizată”, potrivit Simonei Sora.

      Vă invităm să descoperiţi universul special al literaturii scrise de Moni Stănilă, invitata săptămânii în Raftul autorilor români pe carturesti.ro în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie.

      Moni Stanila