Editie bilingva: romana si engleza.
Volumul contine capitolele: Icoane, Miniaturi, Argintarie, Ţesaturi, Sculptura. Textele de prezentare sunt scrise de cercetatori din cadrul MNAR. Sunt incluse cate 20 de imagini color ale unora dintre cele mai valoroase exponate din muzeu, unele dintre ele reproduse pentru prima oara.
Sectia de Arta Medievala Romaneasca a MuzeuluiNational de Arta al Romaniei conserva un numar de peste 9500 de piese, de diferite genuri, fiind considerata cea mai reprezentativa colectie de acest gen din tara noastra.
Patrimoniul sau format in cea mai mare masura din capodopere cuprinde icoane, fresce, broderii, manuscrise si tiparituri vechi, orfevrarie, podoabe, sculpturi in lemn si piatra. Acestea ilustreaza fenomenul artistic din tarile romane in evolutia sa, incepand cu secolul al XIV-lea, odata cu formarea statelor feudale si pana la finele secolului XVIII. Sectia de Arta Medievala Romaneasca a luat fiinta in cadrul Muzeului de Arta al R.P.R., actualul Muzeu National de Arta al Romaniei, in anul 1953 si a fost deschisa publicului in 1959 in fostul Palat Regal.