Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Attila Hunul. Teroarea barbara si prabusirea Imperiului Roman

      Attila Hunul. Teroarea barbara si prabusirea Imperiului Roman

      8.0 / 10 ( 2 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      358
      ISBN:
      9789731357409
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Attila Hunul – barbar nelegiuit si razboinic legendar – a devenit, de-a lungul timpului, intruchiparea cruzimii fara limite. Atacurile sale violente, ca un val salbatic al mortii si distrugerii, au depasit hotarele Imperiului Roman. Teroarea a zdruncinat un imperiu care fusese creat prin cuceririle lui Iulius Caesar cu cinci secole in urma. Cartea de fata merge pe urmele adevaratului Attila Hunul. Pentru prima oara ne este dezvaluita istoria unui om politic abil, a unui stralucit comandant militar, care a profitat in mod surprinzator atat de puterea, cat si de slabiciunea Imperiului Roman.

      Calatorim, alaturi de Attila si de hunii lui, din stepele batute de vant ale Asiei pana in bogata cetate Constantinopol, din pusta ungara pana in campiile rodnice din Champagne, Franta.

      Provocandu-ne sa meditam asupra ideilor pe care ni le-am format despre barbari si romani, despre imperialism si civilizatie, despre teroristi si supraputeri, autorul ne propune captivanta poveste a unui conducator remarcabil, care a contribuit la prabusirea unui imperiu si a determinat reconfigurarea hartii Europei.

      "De la Attila la Revolutia Ungara, miturile se dovedesc mult mai tenace decat istoria. Asta nu ne scuteste insa de o lectura critica de felul celei, excelente, pe care ne-o propune Christopher Kelly; dimpotriva, ne obliga la o asemenea disciplina a spiritului. Fara aceasta lectura critica, ne delectam cu basme, dar ne ignoram adevarata identitate istorica.” (Prof. univ. dr. Zoe Petre)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.