Neurologia clinică modernă, datorită progreselor tehnologice și ştiinţifice spectaculoase din ultimele decenii, a devenit un domeniu din ce în ce mai dificil de cuprins de către medicul neurolog „generalist”. Volumul foarte mare de cunoștințe acumulate își va pune inevitabil amprenta și pe procesul de pregătire profesională prin
necesitatea unor supraspecializări dedicate. Totodată multitudinea de opțiuni terapeutice noi necesită un volum tot mai mare de timp, răbdare și energie în vederea aplicării cât mai corecte, eficiente și desigur cu cât mai puține reacții adverse pentru pacienți.
În acest context, o carte dedicată bolii Parkinson și multiplelor provocări practice pe care aceasta le ridică, este un eveniment editorial însemnat. Rezultat al unei experiențe de peste două decenii în domeniu, cartea se remarcă prin claritate şi prin rigoare ştiinţifică, fiind astfel foarte utilă atât pentru medicii neurologi cât și pentru colegii din alte domenii care au în asistență pacienți cu boala Parkinson. Autorul, din poziția de coordonator al echipei multidisciplinare complexe (neurologie, gastro-enterologie, psihiatrie, anestezie și terapie intensivă), a implementat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș terapia invazivă pentru pacienții cu boală Parkinson avansată. De-a lungul carierei s-a ocupat de sute de pacienți cu boala Parkinson sau afecțiuni înrudite, a condus numeroase studii clinice cu această temă. Astfel cititorul va avea posibilitatea cunoașterii noutăților privind evaluarea și tratamentul bolii Parkinson, prezentate de către un recunoscut expert în domeniu.
Conf. Dr. Szatmári Szabolcs