Casa cu iedera

Casa cu iedera

7.7 / 10 (114 votes)
NaN
Language:
Romana
Publishing Date:
2010
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
344
ISBN:
9786069247129

2205
Next Day Delivery! Limited
Today by bike delivery
Next Day Delivery!

Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

Florin Logresteanu, membru, din 1999, al Uniunii Scriitorilor din Romania, a debutat in 1974, in revista Luceafarul, la recomandarea lui S. Damian si a prozatorului Nicolae Velea. A publicat, pana astazi, un volum de nuvele (Raspantia pasarilor) si trei romane (Trepte, Inseparabilii, Labirinturi), despre care s-au pronuntat critici importanti, precum L. Ulici, Dan Cristea, Constantin M. Popa, N. Ciobanu, Marian Popa, G. Cosoveanu, Paul Aretzu etc.

Florin Logresteanu (care e Doctor in Filologie si profesor la Colegiul National „Elena Cuza” din Craiova) propune noul sau roman intitulat Casa cu iedera. Actiunea lui se desfasoara pe fundalul evenimentelor care au premers conflictului balcanic dintre sarbi si albanezi din ultimul deceniu al mileniului trecut. L-am citit in manuscris si sunt in masura sa spun ca e vorba de un excelent roman al psihozei colective, care lumineaza subsolurile constiintei umane.
Eugen Negrici

Reviews and comments

“Books have to be heavy because the whole world's inside them.” Nota 8

de Mary Munteanu | 05/02/2016 15:08

Cititorii vor avea întotdeauna aceeași dorinţă. Cu toţii ne dorim puterea de a scoate un anumit personaj dintr-o carte iubită, sau de a ne citi pe noi în acea carte, în lumea din mijlocul cuvintelor în tuș negru pe care o iubim. Tatăl lui Meggie, Mortimer, are această putere. El repară cărţi, le leagă, are grijă de ele, și are puterea la care orice cititor visează din momentul în care descoperă dragostea pentru lumi scrise. Dar o asemenea putere nu vine fără pericole, motiv pentru care Meggie și-a pierdut mama. “Inimă de cerneală” este o mare aventură, tată și fiică împotriva antagonistului devenit realitate, dar și un tribut pentru cărţi. Cărţile sunt de preţ, sunt respectate și sunt lăudate, personajele lor sunt bune și rele și confuze. Este o poveste într-o poveste. Lucrul care m-a atras în mod deosebit la această poveste a fost bineînţeles idea unei astfel de puteri fantastice, dar și relaţia tată – fiică. Este o regulă pentru cărţile de aventuri pentru personajul principal care trebuie să fie orfan. Acest aspect nefericit al vieţii sale îi oferă libertatea de a se mișca fără probleme și fără a-și face griji pentru autoritatea parentală. Mortimer este cât se poate de prezent, pentru că aventura nu este doar pentru Meggie, dar și pentru el.

Recenzie Nota 10

de Cristina Georgiana Stupiuc | 08/09/2014 18:50

„Inima de cerneala” este o poveste fascinanta despre carti, imaginatie si viata. Cornelia Funke a conceput aceasta poveste captivanta cu un amestec de magie, fantezie si aventura, in care personajele cu adevarat remarcabile sunt aduse la viata. Scrisa la persoana a III-a, povestea este prezentata din perspectiva mai multor personaje, cartea reusind sa ne puna in pielea fiecaruia pentru a le intelege cat mai bine trairile. Indiferent de varsta pe care o ai, stilul inconfundabil al autoarei germane nu-ti va permite sa te dezlipesti de aceasta carte.

Imimă de cerneală Nota 10

de Carlan Plian | 08/09/2014 18:02

O carte scrisă în inima Germaniei, fiind cel mai de succes roman al autoarei Cornelia Funke, făcând parte dintr-o trilogie cu același nume. Totul începe într-o noapte cu ploaie lina în care Meggie, singurul copil al lui Mortimer și al unei femei dispărute în urma cu 9 ani, găsește singura cale utila de a-și folosi timpul cu folos – scoate un obiect colțuros de sub perna de dormit; colțuros la prima vedere, la atingere, însă profund și plin de învățăminte în momentul în care te introduce în lumea ei - cartea. Era o fetiță neobișnuită, cu o dragoste infinită pentru cărți, o pasiune moștenită de la tatăl sau, “doctor de cărți” ce lipea și aranja copertele și foile rupte ale cărților vechi. Un străin avea să se apropie într-o noapte de casa bătrânească plină de cărți, în care locuia Meggie cu Mo, tatăl său; străinul, pe numele sau Deget-de-praf ieșea în evidență doar prin trei cicatrici palide și lungi de pe față. Aventura devine și mai confuză în momentul în care în aer se pomeneste numele de Capricorn. În acel moment, cei doi bărbați se priviresc unul pe celalalt și de jur- împrejurul lor pentru a vedea dacă va apărea și Capricorn pe neașteptate prin zona, la fel cum a apărut Deget-de-praf. Tot ce află Meggie despre acest Capricorn este ca este singurul din banda lui care se îmbracă cu o cămașă albă sub o jachetă neagră ca funinginea. După ce este avertizat de către Deget-de-praf că este în pericol, Mo pornește la drum alături de Meggie spre mătușa sa, Elinor, o bibliomană izolată pe o proprietate care semănă mai mult cu o pădure decât cu o grădină. Astfel, Meggie se trezește intrând într-o casă în care, în loc de tablouri, tapet sau spații goale, erau numai cărți sau, cum le numește Elinor, copiii ei din cerneală. Dintr-o conjunctură a trădării începe adevăratul pericol în care intră Meggie alături de Elinor și felul în care își găsește mama de mult pierdută. În curând va afla că tatăl sau este denumit și Limbă-Vrăjită și ca el este cel care a scos niște personaje citind cu voce tare dintr-o carte numită ”Inimă de cerneală”, și nu orice personaje, ci pe Deget-de-praf și pe jderul lui cu cornițe, Gwin pe care nu îi poate întoarce în poveste, dar și pe Capricorn, Basta, Nas-Turtit și mulți alți tâlhari și ucigași, care nu vor să se întoarcă în povestea lor. Spre sfârșitul romanului, apare și Fenoglio, scriitorul cărții Inimă de cerneală, care reușește să găsească soluția prin care să îl învingă pe Capricorn, deși acesta din urmă îl face prizonier în cripta sa alături de Meggie și de Resa, o slujnică dornică să îl ajute pe Deget-de-praf. Cartea “Inima de cerneala” este recuperată într-un final de proprietarii ei de drept, însă abia de atunci lucrurile se complică și mai mult. O carte extraordinară cu personaje de poveste, zâne, oameni de sticlă, iubitori de cărți, lucruri scăpate de sub control, superstiții și familii reunite.

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.