Issabela Cotelin este deja la al saptelea roman. Unele (ca si o parte dintre versurile, proza scurta si aforismele ei) au primit premii, fapt care o face scriitor complet, conform criteriilor unor critici literari. Evolutia sa este caracterizata prin abordarea unor genuri si tematici diverse, sondand adanc in sufletele unor personaje ce par adesea desprinse dintre cunoscutii nostri.
Romanele ei contemporane reliefeaza problemele epocii actuale sau a celei pe care noi, generatia X, am parcurs-o in tinerete. Unele primind aspect de bildungsroman, altele – de suspans cu nuante supranaturale sau cu un strop de realism magic, majoritatea impletesc si o poveste de dragoste, insa la baza se desprind din realitatea unor destine care iau, intr-un anume punct al lor, o turnura neasteptata.
De la roman psihologic, paranormal sau fantastic pana la roman pur si simplu social, de la intoarcerea la preconceptie, drum initiatic sau criza varstei de mijloc pana la soarta omului comun, „bun la toate”, de la comedie la drama, Cercul lui Euclentiu poate fi interpretat oricum, in functie de perceptia, structura, asteptarile sau pretentiile cititorului. Il recomand cu drag ca fiind o lectura ce deschide larg fereastra spre sufletul omului aflat la rascruce.Marina Costa.
Issabela Cotelin este născută la 27 aprilie 1968, în Galați și este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București.
A debutat cu poezia Interpretări, publicată în revista Restituiri nr. 16/8.12.2017.
A câștigat mai multe premii, printre care: premiul I la concursul de proză scurtă „Simfoniile toamnei”, revista Agora artelor, 2020, premiul special „Clara Mărgineanu” la Concursul național de poezie „Radu Cârneci”, 2021, premiul „Horia Vintilă” la Festivalul internațional „Titel Constantinescu”, roman, 2021, premiul I la Festivalul-concurs „Elogiul iubirii”, proză scurtă, 2021, premiul special al juriului la Festivalul-concurs internațional „Vis de toamnă”, societatea Apollon, proză scurtă, 2021, premiul special al revistei „Dacia literară” la Concursul național de proză scurtă „Ion Creangă”, 2022, premiul II la concursul „Vara visurilor mele”, eseu, 2022, premiul I la Festivalul-concurs „Întâlnirea umoriștilor”, poezie epigramatică, 2022, premiul „Petru Șinca” la Concursul „Călanul cultural”, eseu, 2022, premiul III la Festivalul-concurs „Întâlnirea umoriștilor”, aforisme, premiul I la concursul „Eminescu – un vis în așteptare”, eseu, UZPR, 2023 ș.a.
În prezent apare în numeroase antologii și colaborează cu mai multe publicații în care pot fi găsite și referințe critice.