D-Day

180 photographs, including some rarely-seen images
6.6 / 10 (60 voturi)
NaN
Limba:
Engleza
Data publicarii:
2024
Editura:
Tip coperta:
Hardcover
Nr. pagini:
224
ISBN:
9781838863661
Dimensiuni: l: 19.2cm | H: 25cm | 2cm | 876g

13300
Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
Livrare astăzi cu bicicleta.
Livrare în 24h! (a doua zi)

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

"You are about to embark upon the Great Crusade, toward which we have striven these many months. The eyes of the world are upon you. The hope and prayers of liberty-loving people everywhere march with you." - General Dwight D. Eisenhower, Order of the Day, June 6, 1944 By May 1944, more than 2.8 million Allied troops, with 4,000 American, British and Canadian ships, were amassed in southern England, waiting to cross the English Channel in the largest seaborne invasion of history. More that 1,200 planes stood ready to deliver specialist airborne troops behind enemy lines, to silence German ground resistance and destroy local infrastructure, and to dominate the skies of the battle theatre. D-Day provides a photographic exploration of this monumental military and political event that helped bring about the end of Nazi Germany's four-year occupation of Europe. The book is divided into chapters covering the first days of the landings on the five beaches: Omaha, Utah, Gold, Juno and Sword; separate chapters cover the airborne landings of the famous American 82nd and 101st Airborne Divisions and the British 6th Airborne, as well as the crucial help of French Resistance fighters in providing intelligence and disrupting German communications and supply lines.

Recenzii și comentarii

Capodopera a literaturii romane contemporane Nota 10

de Anonim | 01/11/2013 19:03

„Nostalgia“ e una dintre cele mai importante cărți din întreaga literatură română. O capodoperă de nivel internațional în care autorul își distilează imaginarul luxuriant și creează un univers polivalent, polimorf, cu o textură extrem de densă, mozaicală, realizată atât de precis și de perfect încât copleșitoarea senzație de familiaritate pe care o exprimă se conjugă cu cea de reverie extatică. Fiecare nuvelă în parte e o bijuterie narativă. Fiecare este complexă, sofisticată, uneori prețioasă și aproape prolixă, dar niciodată gratuită. „Mendebilul“ și „R.E.M.“ sunt minunate apologii ale copilăriei care redau cu maximă acuratețe candoarea și totodată cruzimea specifică perioadei respective, trezind în cititor amintiri personale care vin în completarea celor relatate de autor. O lume mirifică, în care fantasticul este sinonim cu cotidianul. Cărtărescu recuperează magistral miracolul cotidian și perpetua mirare a celui mic. „Ruletistul“, textul-prolog, expune în mod ingenios cumplitul paradox al perdantului condamnat să câștige doar mizând împotriva lui însuși, „Gemenii“ ne oferă o poveste de dragoste frumoasă și dureroasă în același timp, filtrată prin viziunea unei maturizări chinuitoare, cu note de halucinație policromă, iar „Arhitectul“ este, din punctul meu de vedere, piesa de rezistență al întregului volum, apoteoza demiurgului care, pornind din dedicare și ridicol, se ridică la scară cosmică și patronează universul substituindu-se divinității. „Nostalgia“ se situează la granița dintre vis și trezie, zona hipnagogică în care recurența, amintirea sau prefigurarea capătă statut de revelație.

Nu inteleg nimic . Nota 10

de Iulia - Florenta Ivanov | 30/08/2013 03:25

"Nu inteleg nimic." - sunt cuvintele care-mi veneau in minte prima data cand am deschis "Nostalgia" lui Cartarescu. A fost prima literatura bizara citita dupa clasicile povesti ale copilariei si incercam sa deslusesc actiunea; in final m-am dat batuta. Acum insa gust altfel intruchiparea aproape reala a personajelor si las firul actiunii sa treaca pe langa mine, fara sa incerc sa inteleg, ci doar sa ma bucur de el. Recitindu-l, realizez ca acest volul este memorabil, imprevizibil si placut imaginatiei. Este o adevarata provocare sa te lasi purtat intr-o lume idilica si normala in acelasi timp, sa traiesti visand intre nestire si realitate, intre "traditional" si "modern". Iubit sau nu de cititori, Cartarescu stie sa asterne in pagini o literatura valoroasa.

Tu ce crezi că este REM? Nota 8

de Anonim | 31/08/2013 17:50

De curând am văzut o punere în scenă a "Nostalgiei" cărtăresciene care m-a readus în lumea fantastică...sau mai degrabă de vis pe care acesta o desfăşoară în faţa ochilor minţii noastre, făcând apel la imaginaţia cea mai bogată, dar şi cea mai împănată cu detalii cultural-artistice de care fiecare dintre noi poate da dovadă, dacă are un bun antrenament prealabil. Dacă antrenamentul lipseşte, ne mai rămâne visul, pe care cu toţii îl putem încerca. Punerea în scenă îi aparţine Cristei Bilciu, iar locul magic se numeşte Carol 53. Intraţi în lumea imaginată de Cărtărescu şi reprezentată de Crista Bilciu, veţi fi întâmpinaţi de fetiţele din REM şi... dar mergeţi şi vedeţi piesa, este o experienţă unică! Cât despre REM, din el îmi amintesc de uriaşul cu timusul încă activ, de curajul de a întruchipa un paradox... Pentru mine REM este exact aceasta: curajul de a supravieţui în şi prin paradox.

Visul lui Cartarescu Nota 8

de Anonim | 30/04/2013 12:47

Am citit-o in urma cu multi ani, la insistentele unei prietene, intrucat eram oarecum reticenta in privinta domnului Cartarescu. Cartea mi-a lasat o impresie placuta, si as reciti-o pentru imaginatia exceptionala de care da dovada. Este compusa din mai multe nuvele, fiecare din ele avand sarmul ei aparte. Editia in posesia careia am intrat atunci era una mai veche, intitulata „Visul” insa nu era completa, fiind cenzurata datorita regimului (cartea a aparut pentru prima oara in 89’ sub alta denumire). Editia aniversara (douazaeci de ani de la prima editare a volumului „Nostalgia”) este cartonata, aspectuasa si desigur...completa.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.