THE BIGGEST NAMES IN COMICS RESSURECT THE MOST ICONIC MONSTERS
- UNIVERSAL MONSTERS: DRACULA #1-4.
THE BIGGEST NAMES IN COMICS RESSURECT THE MOST ICONIC MONSTERS
Eric Carle este autentic in munca lui. Desi tehnica colajului este des folosita in lumea artei, el a reusit sa-i dea o noua interpretare: i-a atribuit niste teme esentiale din parenting, reusind, astfel, sa ajute si parintii, dar si copiii. Formatul cartii este realizat in asa maniera incat si cei mai mici o pot rasfoi, dar nu asta este caracteristica cea mai importanta. Omida mancacioasa ne invata importanta alimentelor sanatoase, ne invata sa numaram, sa deosebim fructele si nu numai, ne invata limba engleza, intrucat cartea este bilingva. Si asta e numai ce-am descoperit eu. Cred ca cei mici vor descoperi si altele.
Cartea este încântătoare pentru cei mici prin imagini viu colorate și formatul diferit al cărții. Pe lângă povestea omizii înfometate, cel mic descoperă că poate să învețe să numere fructele pe care aceasta le mănâncă. În final, când ajunge la maturitate, aceasta se ”îndoapă” cu multe mâncăruri considerate nesănătoase, dar la care toți mai poftim din când în când. :)
“Omida mancaciosa” de Eric Carle este una dintre cele mai apreciate si cumparate carti pentru copii. Povestea si design-ul ei se adreseaza in special copiilor care abia incep sa exploreze lumea inconjuratoare, dezvaluindu-le aici etapele vietii si indeletnicirile unei omizi. Cartea este editata pe pagini cartonate si este superb ilustrata astfel incat cel mic sa o poata rasfoi fara probleme si singur. De asemenea, cartea este o editie bilingva (romana - engleza), ceea ce o face potrivita si pentru copiii care vor sa inceapa sa invete limba engleza.
Eric Carle este apreciat pentru originalitatea cu care realizeaza ilustratiile ce insotesc povestile sale, ca si pentru povesti in sine. In aparenta ele sunt niste carti simple, mici, dar esenta acestora consta in posibilitatea pe care o ofera copiilor de a descoperi mereu lucruri noi. Tocmai de aceea, din anul publicarii, 1969, Omida Mancacioasa a fost tradusa in peste 55 de limbi si continua sa fie in topul celor mai bine vandute carti. Omida noastra vrea sa se faca mare, mare si sa creasca, dar tot ceea ce mananca nu o ajuta, ba dimpotriva ii accentueaza foamea. De o frunza mare si verde are ea nevoie pentru a-si stavili foamea si pentru a deveni mai apoi un fluture-curcubeu.
Cele cateva cuvinte care alcatuiesc textul cartuliei au fost traduse de-a lungul vremii si a generatiilor de copii, generatii cu care se masoara timpul, in peste 55 de limbi. Este titlul care i-a adus si notorietatea atat de binemeritata lui Eric Carle. Ilustratiile sale sunt uluitor de frumoase, menite parca sa mature ororile istoriei prin care tatal sau (care a luptat in cel de al doilea Razboi Mondial si care a cazut prizonier pe frontul sovietic) si el insusi au fost fortati sa treaca. El deseneaza aici in imagini si in putine cuvinte povestea unei omizi vesnic flamanda care, din mititica devine maaaare si graaasa, devorand tot ceea ce ii iese in cale. Mare fiind, isi cladeste un cocon in care-si vara corpul durduliu si unde trage un pui de somn de …doua saptamani. Trezindu-se din dospeala in care a stat, va tasni catre lumea de afara, metamorfozata intr-un fluture policrom.
Cartile frumos ilustrate si cu text simplu ale lui Eric Carle au atras generatii de copii, copii care au iubit sa isi introduca degetelele in gaurile lasate de "omida mancacioasa" in pagini. Imaginile tip colaj pe fundal alb sunt inspirationale, iar textul este extrem de ritmic si goes along cu ilustratiile. Cartile lui Eric Carle sunt de obicei cu multe utilitati, inafara de rolul de poveste la gradinita, mai sunt utilizate si ca introducere in biologie pentru cei mici, dar si ca exemple artistice pentru cei mici. Omida mancacioasa este o carte perfecta pentru a petrece cateva momente placute alaturi de copilul tau deoarece este interactiva, iar cel mic va iubi sa fredoneze cantecelul omidei ori sa ghiceasca ce va face aceasta in continuare.