Everybody Jam

Everybody Jam

5.0 / 10 (5 votes)
NaN
Language:
Engleza
Publishing Date:
2011
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
336
ISBN:
9781849392488
Dimensions: l: 12.9cm | H: 19.8cm

Unavailable
Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

 

Danny Dawson lives in the middle of the Australian outback. His older brother Jonny was killed in an accident last year but no-one ever talks about it.

And now it's time for the annual muster. The biggest event of the year on the cattle station, and a time to sort the men from the boys. But this year things will be different: because Jonny's gone and Danny's determined to prove he can fill his brother's shoes; because their fourteen-year-old sister is pregnant; because it's getting hotter and hotter and the rains won't come; because cracks are beginning to show . . .

When Danny's mum admits she can't cope, the family hires a housegirl to help out - a wide-eyed English backpacker. She doesn't have a clue what she's let herself in for. And neither do they.
 

Reviews and comments

Nota 10

de Alexandru Manole | 09/06/2017 00:10

Germanofilii au fost acea parte a clasei intelectuale care au susținut Puterile Centrale înaintea și în timpul Primul Război Mondial. În rândul germanofililor se regăsesc politicieni de marcă precum Petre P. Carp și Constantin Stere, sau scriitori consacrați precum Tudor Arghezi și Ioan Slavici. În mentalul colectiv și în scrierile istoricilor germanofilismul a fost, asemenea mizeriei, ascuns sub un preș al uitării. Asta din dorința de a portretiza societatea românească drept unită în jurul acelorași idealuri politice, precum și pentru că s-a considerat că germanofilii au pierdut dezbaterea, în urma înfrângerii Puterilor Centrale și a constituirii României Mari. Dar lucrurile nu sunt așa de simple, și putem înțelege din cartea lui Boia că opțiunea lor în materie de geopolitică s-a bazat pe argumente temeinice. De exemplu, ei considerau că cel mai mare pericol pentru România îl reprezintă Rusia, și că este în interesul României să fie aliată cu un bloc puternic format din state ale Europei Centrale. Chiar dacă nu au avut dreptate pe termen scurt, pe termen mediu temerea lor s-a adeverit, Rusia sovietică înglobând România în sfera ei de influență după Al Doilea Război Mondial. Cartea aceasta este o dovadă că istoria chiar poate fi magistra vitae, dar nu în înțelesul clasic, de a oferi exemple de bună practică sau avertismente. Ce ne învață de fapt povestea germanofililor este că dreptatea este o noțiune relativă, că dreptatea unei generații poate fi nedreptatea generației următoare, și că conflictele ideologice ale prezentului vor fi privite dintr-o optică diferită în viitor.

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.