Femeia saman

Istorie, mitologie si samanism modern
5.4 / 10 (18 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2018
Editura:
Nr. pagini:
176
ISBN:
5948417350095
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

2800
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc
Livrare astăzi cu bicicleta.
Livrare în 24h! (a doua zi)

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Femeia saman ne dezvaluie radacinile misterioase ale celei mai vechi forme de spiritualitate si medicina a umanitatii – samanismul –, propunandu-ne, in acelasi timp, o calatorie din preistorie in epoca moderna, pentru a descoperi modul in care femeile au indeplinit, in culturile lumii, rolul de saman.

Femeile au fost primii samani ai omenirii, afirma autorul, aducand argumente diverse, incepand de la predispozitia naturala a acestora de a-si folosi intuitia, sensibilitatea, intelegerea unica si legatura aparte cu natura, pentru a intra in contact cu lumea spiritelor, in care acestea calatoresc cu usurinta in timpul transei samanice. Cartea trece in revista practicile samanice ale marilor traditii din cele patru colturi ale lumii (siberiana, mongoleza, coreeana, amazoniana, amerindiana etc.), incercand sa restabileasca o ordine fireasca a lucrurilor: reinstaurarea femeii ca prima sursa a spiritualitatii omenesti. Cititorul va gasi informatii inedite despre statutul femeii in societate, conceptia despre lume si viata, ritualurile de vindecare si divinatie specifice si nu numai.
Recenzii și comentarii

de Corina C. | 27/02/2018 23:37

Mai mult o agenda decat o carte, “Cum sa fii fericit” macar a trecut direct la actiune, fara teoria deja expusa in mult prea multe carti de dezvoltare personala. Autorul nu are studii in domeniul dobandirii fericirii, dar poate ca asta e lucru bun. De ce? Pentru ca poate nu mai avem nevoie de sistematizare, de o incadrare in vreo categorie, dar si pentru a ne elibera putin de presiunea necesitatii existentei cu orice pret a fericirii. In plus, abordeaza problema si din alt unghi: al tristetii. Poate nu toti stiu ca nu sunt fericiti, dar, cu siguranta, stiu cand sunt tristi.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.