×

Folosește codul REBELDECARTURESTI pentru 20% reducere!

7.4 / 10 (34 voturi)
NaN
Categorii:
Limba:
Engleza
Data publicarii:
2008
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
224
ISBN:
9780415442442
Dimensiuni: l: 13cm | H: 19.8cm | 1.7cm | 246g

6180
103.00lei
40% reducerei
Discountul se acordă de la prețul de referință (cel mai mic preț din ultimele 30 de zile).
Discountul se aplică numai comenzilor online.
Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

The concept of gender continues to be a central issue in literary and cultural studies, with a significance that crosses disciplinary boundaries and provokes lively debate. In this fully revised and updated second edition, David Glover and Cora Kaplan offer a lucid and illuminating introduction to ’gender’ and its implications, including:

  • an overview of the critical language and concepts surrounding gender from their historical inception to contemporary debates
  • discussions of the major theorists in the field updated and extended coverage of lesbian and queer theory
  • a new glossary of terms essential to an understanding of the debate on gender in contemporary theory.

With its impressive breadth and depth of coverage, this volume offers not only a comprehensive history of this complex term, but also indicates its ongoing presence in literary and cultural theory and the new directions it is taking.

Recenzii și comentarii

Despre fatalitatea absurdului in romanul lui Kafka Nota 9

de Madalina Stefanov | 15/03/2019 12:38

Franz Kafka a fost un scriitor al secolului XX, lăsându-și o amprentă asupra literaturii postbelice, datorită modului său de a expune anumite teme filosofice. Acesta este cunoscut mai ales pentru textele sale "Metamorfoze", „Verdictul„ și „Procesul„. Referitor la ultimul roman „Procesul„, este unul dintre preferatele mele și nu pentru că tratează subiectul absurdului, ci pentru complexitatea pe care o are acesta. O complexitate pe care ajungi să o descoperi pe parcursul acțiunii din peripețiile prin care este nevoit să treacă protagonistul. Epicul romanului este unul obișnuit, la o primă vedere: un anume Joseph K. se trezește într-o zi că este arestat fără niciun motiv. Ulterior, urmează un șir lung de evenimente care mai de care mai neplăcute pentru personajul principal ce îl poartă prin hățișurile justiției de colo-colo. Firul epic se derulează într-o manieră firească fără prea multă încărcătură descriptivă, însă dominat de valența absurdului. Tocmai de aceea, pentru a înțelege acest roman, trebuie să îl privești dincolo de firul narativ. Din punctul meu de vedere, este un roman interesant, ce îți dă de gândit și care merită „savurat„ până la ultima filă.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.