Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Identitate nationala si modernitate

      Identitate nationala si modernitate

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      360
      Colectie:
      ISBN:
      9786068814988
      Adaugă în coș
      3990
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere
      ANDREI MARGA s-a specializat in filosofia contemporana in Germania Federala si SUA. Profesor de filosofie contemporana si logica generala, Andrei Marga a fost cel mai longeviv rector al Universitatii Babes-Bolyai (1993- 2004 si 2008-2012), Ministrul Educatiei Nationale in guvernele Ciorbea, Vasile, Isarescu, Ministrul Afacerilor Externe in guvernul Ponta 1, presedinte al Institutului Cultural Roman.
      Andrei Marga a fost ales in conducerea unor organizatii si institutii internationale si a fost numit consultant de institutii culturale si universitare in China, Vatican, Germania, Ungaria, Austria. I s-au acordat ordine de stat in Germania („Das Grosse Bundesverdienstkreuz”), Franta, Italia, Portugalia, Romania. Este laureat al Premiului „Herder” si a primit premii si distinctii in Austria, Germania, Israel, Ungaria, SUA.
      A sustinut cursuri si seminarii, ca profesor invitat la universitatile din Munchen (Ludwig Maximillians), Viena, Montpellier (Paul Valery), Ierusalim (Universitatea Ebraica) si Bucuresti.

      Examinand identitatea nationala, survine intrebarea privind identitatea nationala a romanilor: Ce insusiri ii disting ca natiune?

      S-au cautat nu o data note exclusive ale identitati iromanesti. De pilda, atunci cand s-a vorbit de o intuitie aparte a spatiului (Lucian Blaga) sau de un „sentiment romanesc al fiintei” (Constantin Noica). Replica lui Emil Cioran ramane, insa, proverbiala: cum ar sta lucrurile cu ceea ce simt cei din Paraguay?
      Este limpede ca pretentia exclusivitatii unor intuitii sau a sentimentului este greu de argumentat si nu duce departe. Oricine poate pretinde ceva exclusiv in materie de subiectivitate, dar nu este sigur ca acel ceva are relevanta.
      Desigur, exclusiv romaneasca este originea in latinitate – latinitatea orientala. Ea este specifica, chiar daca latinitatea a fost imbratisata in multe locuri din lume, iar cultura latina a marcat multe natiuni care nu au origini romane. Numai ca, pe masura inaintarii modernitatii si a interactionarii popoarelor, nu mai conteaza doar originea. Aceasta ramane importanta, dar conteaza incomparabil mai mult felul de azi in care traieste, gandeste, se manifesta in plan universal o natiune, intr-un cuvant cultura ei actuala.
      [...]
      Sa privim mai departe – aidoma lui Darwin sau Hegel – anatomia maimutei prin prisma anatomiei omului sau vechile epoci ale istoriei prin ochelarii societatii moderne si ai evolutiei ei recente. Fata de cei care contesta identitatea nationala, considerand-o din capul locului anacronica, as spune, in incheiere, ca tema este veritabila si nu cade automat in ideologie. Fata de cei care o rezolva traditional, propun in aceasta carte o alta strategie de abordare. - Andrei Marga
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.