In cautarea lui Porcelaine

In cautarea lui Porcelaine

7.3 / 10 (72 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2020
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
89
ISBN:
9786069901564
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

1575
26.25lei
40% reducerei
Discountul se acordă de la prețul de referință (cel mai mic preț din ultimele 30 de zile).
Discountul se aplică numai comenzilor online.
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

“Mirosea a cafea în bucătăria mamei, de fiecare dată când intra. Radioul. Se scufundă în apa caldă, opri jetul și muzica umplură aerul. Își încălzi pieptul, gâtul, aducând apă cu palmele. Pipăi cu grijă cicatricile și îi veni în minte gâtul înroșit al mamei. Se văzu la pieptul ei zbătându-se, lovind-o în piept atunci când mamaie Groșanu voia să îl lase acasă. Nu vreau cu tine, nu vreau cu tine! Vreau cu mamaie Groșanu! țipa copilul. Mama îl strângea cu brațe tari, uitându-se cu un zâmbet de cristal la toată zbaterea copilului. Voia să îl țină cu forța, apoi se uita în creștetul lui așteptând să se opreasă. […] Lacrimile băiatului care dădea cu pumnii îi curgeau în sân. Îl privea atentă, descoperea în el o ființă nouă, necunoscută până atunci. […] Dacă nu vrei la mine atunci du-te la ea, eu nu te țin cu forța. Ia-ți hainele și du-te! a spus mama zâmbind în continuare egal, distant, punându-l jos, ca pe un pisoi sălbatic, la picioarele ei. Copilul, gâfâind și ud de lacrimi, a încetat brusc și a fugit în casă. Flavius căută în amintiri și se văzu a doua zi, mic, în colțul camerei părinților, ghemotocit după pat, așteptând-o singur pe mama să se întoarcă de la serviciu. Auzi ușa descuindu-se cu cheia, de trei ori, apoi scârțăitul de metal greu al balamalelor, mama apăru în prag, iar el fugi spre intrare fericit. Mama, ai venit! Oprindu-se văzu că ea nu venise. Ușa era neagră, înaltă. Deschise cu teamă și verifică. Strigă tare din capul scărilor privind în jos către ușa blocului: mama! Nimeni nu era prin întunericul treptelor, nimeni, până jos la geamul care strălucea de lumină. […]

Întoarse discul care fâșâia repetitiv, dezbrăcă halatul și îl puse în cui, își lăsă mâna în jos trecând peste cutele muștar și verzi. Răsturnă soda în apă, uleiurile esențiale din castronaș. Un săpun mare! spuse cu o voce gravă scosă din pieptul de taur, râse, apoi se scufundă în apă. Privi pâlpâielile lumânărilor care își scurgeau ceara în cadă. E bine, spuse, e bună ceara pentru săpunuri. Simți cum pielea îi pocnește, înmugurește, cum naște rădăcini, cum desface cârceii de ferigă, cum explodează răspândind semințe zburătoare de păpădie. Auzi ușa descuindu-se de trei ori, scârțâitul de metal al balamalelor, văzu lumina dreaptă ca o linie cum aruncă raze ascuțite și invadează întunericul holului.”

Recenzii și comentarii

Dacă încă n-ai citit cartea,probabil mai ai câteva litere din alfabet de învăţat. Nota 10

de Septimia Camelia | 01/11/2013 18:20

O carte citită pe terasa casei, pe fundalul unei ploi torenţiale de vară. Citită într-un duo, cu două semne, n-am pierdut nimic din magia cărţii. Descrieri care m-au făcut să iubesc Grecia înainte de a o vedea, incursiuni în lumi noi, cu un gust de vechi. Limitele se balansează cu fiecare rând şi aroganţa pe care Fowles şi-o permite e să ne includă şi pe noi, cititorii, în caruselul evenimenteler inexplicabile. N-ai voie să ştii mai mult decât Nicholas şi da, trebuie să trăieşti incertitudinea lui, chiar dacă vrei să citeşti deznodământul înainte de a ajunge la punctul culminant. Insulă aleasă ca scenă de teatru pentru un om care se joacă de-a Dumnezeu, ocult, mitologic, dureros de fascinant prin atmosfera magică pe care reuşeşte să o creeze autorul. Unele întâmplări sunt menite să ne înveţe că nu dai cioara din mână pentru vrabia de pe gard. Altele, doar să-ţi spună că uneori inconştient alegi ce să vezi, chiar dacă ţi oferă perspectivele, mereu amalgamate.

Jocuri si inscenari Nota 10

de puskai sarolta | 08/08/2013 00:47

Romanul "Magicianul" scris de catre John Fowles, profesor universitar, absolvent al Universitatii Oxford, a avut ecranizarea in anul 1968 in filmul "The Magus" in regia lui Guy Green, avandu-i pe Michael Caine, Anthony Quinn si Candice Bergen in rolurile principale. Interesant la aceasta carte este ca personajul principal ( Nicholas) este in acelasi timp si naratorul acestei carti. Acesta tocmai isi terminase studiile la Oxford iar ocazia neasteptata de a pleca profesor intr-o insula obscura din Grecia reprezinta pentru el nu numai posibilitatea de a evada dintr-un prezent derutant, lipsit de perspectiva, ci si pretextul de a rupe in mod convenabil legatura nu lipsita de farmec, dar devenita apasatoare din puctul lui de vedere, cu Alison, o tanara australianca stabilita in Anglia. Cu toate precautiile, despartirea nu poate totusi evita orice scena; cei doi promit sa-si scrie des. Ajuns in Grecia este apasat de izolare si singuratate. Pe fondul unor asemenea frustrari, Nicholas ajunge sa se imprieteneasca cu Maurice Conchis (un domn extrem de bogat dar foarte retras) care il va supune la un lung sir de incercari, devenind subiectul involuntar al unui experiment medical.

O carte care trebuie citita Nota 10

de Anonim | 12/06/2013 17:59

Genul de carte pe care aș recomanda-o oricând oricui. Nu ai cum să citești această carte și să fii dezamăgit tocmai pentru că are toate ingredientele pentru a-ți trezi interesul și a ți-l menține până la finalul ei. Firul narativ este plin de suspans, autorul inspirându-te să îți faci propriile teorii cu privire la ceea ce se întâmplă, doar ca apoi să ți le dărâme pentru a-ți crea altele. Este o carte psihologică, care tratează manipularea în primul rând, însă nu poate fi rezumată doar la atât.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.