Povestirile lui Leonard Ancuţa sunt ca şi el: vii, experimentale, diverse tematic şi scrise cu amor. Pentru cine vrea o doză mică şi intensă, aş recomanda „tristeţea cântăreţului la trianglu”. E un joint narativ pentru orice oră şi fără efecte secundare.
* Doina Ruşti
Puţini autori reuşesc ceea ce lui Leonard Ancuţa îi iese atât de firesc în „JOIN’T”: să ofere poveşti incitante ca subiect, personaje şi desfăşurare, cu un stil bine stăpânit şi mustind de umor adevărat, original şi molipsitor. Temele abordate în volum variază: avem atât distopii de o cruzime ieşită din comun (o marcă a autorului, îndrăznesc să afirm), cât şi umor rural, aventuri bahice şi erotice. […] Cu a treia sa carte de proză, intitulată inspirat „JOIN’T”, Leonard Ancuţa îşi va defini, cu siguranţă, amprenta sa proprie în literatură.
* Cristina Nemerovschi
Închipuind un univers traumatic extrem de percutant, realizat cu fineţea unui mare prozator, Leonard Ancuţa propune în „JOIN’T” un exerciţiu destul de riscant din punct de vedere narativ. Desele modificări de planuri, trecerile din lumea acceptată ca reală într-un spaţiu al memoriei, al trecutului sau într-o zonă a închipuirii şi a visării sunt bulversante, firele se amestecă, poveştile se îmbină, iar povestirile capătă contur mai ales la nivel emoţional.
* Cosmin Perţa
Eroii cu sau fără halo din această carte parcă ar aparţine unui „cult etilic”, pentru că beau „dumnezeieşte”, respectându-şi cu sfinţenie ritualul zilnic aşa cum alţii îşi spun rugăciunile. Toţi se hrănesc din cenuşa zilelor, din propriile tristeţi, frustrări, dureri, arderi intense sau mocnite, acestea fiind singurele care par să poată da vieţii lor un sens, printr-o doză de „viu” injectată ca un drog în venă, pe jumătate deliberat, pe jumătate constrâns. Pentru că în lumile din acest „JOIN’T”, viaţa dă dependenţă!
* Mihai Curtean