La Calvar

La Calvar

40 de meditatii pentru Paste
5.0 / 10 (5 voturi)
NaN
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicarii:
2025
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
202
ISBN:
9786060312796
Dimensiuni: l: 14cm | H: 21cm

5000
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Moartea nu are ultimul cuvant! Cortina se ridica. Scena este pregatita: piroane lungi stranse intr‑un cos, o grinda sprijinita de peretele scorojit al unui sopron isi asteapta Sortitul.

Personajele isi fac intrarea: Pilat, Ana si Caiafa, Iuda, centurionii. Decoruri si actori. Doar ca aceasta nu este o simpla piesa de teatru. Nu este un joc de lumini si umbre, ci un plan divin, scris inainte ca Adam sa-si traga prima rasuflare. Acum, cerul intreg priveste, tinandu-si rasuflarea. Iar in centrul scenei sta El – Nazarineanul.

Paseste alaturi de Isus in ultimele Sale zile. Simte-I dragostea, intelege-I sacrificiul, asculta-I promisiunea si asa vei invata sa umbli pe calea Lui. Vino sa mergem pe urmele pasilor lui Isus si poate ca asa vom invata cum sa umblam ca El pe drumul vietii noastre.

Intr-un limbaj simplu si cald, Max Lucado explica de ce crucea nu e doar un simbol, ci o dovada a iubirii divine. Fiecare capitol e ca o fereastra spre acele zile dramatice: cu versete biblice, ganduri profunde si rugaciuni care te apropie de Dumnezeu.

E o carte pentru oricine vrea sa inteleaga mai mult decat o poveste din Biblie.

Te provoaca sa iti pui intrebari: Ce ai fi facut daca ai fi fost acolo?

Cum schimba aceasta saptamana intreaga omenire?

Si, cel mai important: Ce inseamna ea pentru tine?

Data viitoare cand esti chemat sa suferi, ia aminte. E posibil ca atunci sa fii mai aproape de Dumnezeu decat oricand. Priveste cu atentie. E foarte posibil ca mana care se intinde sa te scoata din ceata sa fie una strapunsa.


Max Lucado este pastor, vorbitor motivational si autor de exceptie. Slujeste la Biserica Oak Hills din San Antonio, Texas. Cartile lui, care apar in mod regulat pe listele cu bestselleruri, s-au vandut in milioane de exemplare, in peste 50 de limbi. A absolvit studiile universitare la Abilene Christian University, unde a obtinut o diploma de licenta in teologie si filosofie. A urmat apoi un program de masterat in teologie la Southwestern Baptist Theological Seminary din Fort Worth, Texas. Lucado a primit mai multe premii, printre care Gold Medallion Book Award de la ECPA. A fost supranumit „Pastorul Americii“ de catre Christianity Today si „Cel mai bun predicator din America“ de catre Reader’s Digest. Este un autor indragit si de copii, carora le-a dedicat numeroase carti, cele mai renumite fiind titlurile din seriile Hermie si prietenii, Aventuri pentru suflet si Promisiuni implinite. In prezent, Lucado locuieste in San Antonio, Texas, impreuna cu sotia sa, Denalyn.

Recenzii și comentarii

Nota 10

de Alexandru Manole | 09/06/2017 00:10

Germanofilii au fost acea parte a clasei intelectuale care au susținut Puterile Centrale înaintea și în timpul Primul Război Mondial. În rândul germanofililor se regăsesc politicieni de marcă precum Petre P. Carp și Constantin Stere, sau scriitori consacrați precum Tudor Arghezi și Ioan Slavici. În mentalul colectiv și în scrierile istoricilor germanofilismul a fost, asemenea mizeriei, ascuns sub un preș al uitării. Asta din dorința de a portretiza societatea românească drept unită în jurul acelorași idealuri politice, precum și pentru că s-a considerat că germanofilii au pierdut dezbaterea, în urma înfrângerii Puterilor Centrale și a constituirii României Mari. Dar lucrurile nu sunt așa de simple, și putem înțelege din cartea lui Boia că opțiunea lor în materie de geopolitică s-a bazat pe argumente temeinice. De exemplu, ei considerau că cel mai mare pericol pentru România îl reprezintă Rusia, și că este în interesul României să fie aliată cu un bloc puternic format din state ale Europei Centrale. Chiar dacă nu au avut dreptate pe termen scurt, pe termen mediu temerea lor s-a adeverit, Rusia sovietică înglobând România în sfera ei de influență după Al Doilea Război Mondial. Cartea aceasta este o dovadă că istoria chiar poate fi magistra vitae, dar nu în înțelesul clasic, de a oferi exemple de bună practică sau avertismente. Ce ne învață de fapt povestea germanofililor este că dreptatea este o noțiune relativă, că dreptatea unei generații poate fi nedreptatea generației următoare, și că conflictele ideologice ale prezentului vor fi privite dintr-o optică diferită în viitor.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.