Cel puțin 33 de mașini de lux „declarate”. O Cameră de Război, unde bărbați din întreaga lume plătesc mii de lire pentru a-și testa limitele masculinității într-o cușcă, alături de luptători profesioniști din Rusia și Polonia. Aproape 11 milioane de urmăritori pe Twitter, actualul X. Aproape 110 000 de studenți înscriși cu taxă la Universitatea Hustlers, unde cel mai important curs îi învață cum să convingă o femeie să muncească pentru ei în industria sexului online. Și două dosare penale.
El este Andrew Tate, fost campion la kickboxing, influencerul nr. 1 în lume pe tema masculinității și bărbatul cel mai căutat pe Google în 2022. După o investigație de patru ani, începută în România, jurnaliștii britanici Jamie Tahsin și Matt Shea dezvăluie povestea șocantă a ascensiunii sale în spațiul public și în mințile bărbaților tineri. Documentarul lor a dus la primele acuzații publice împotriva lui Tate pentru violență sexuală și fizică, iar la finalul anului 2024 Andrew Tate se afla deja într-o închisoare din România, confruntându-se cu acuzații grave: trafic de persoane, viol și apartenență la un grup infracțional organizat, printre altele. În sfârșit, vocile victimelor au fost auzite, chiar dacă milioane de susținători ai celor doi au încercat să le acopere.
„Cazul Tate e ca o caracatiță cu multe brațe, scam-uri, spălare de bani, exploatare, trafic, dar și celebritate pompată cu steroizi. De ce ar citi cineva o carte întreagă despre asta? În primul rând, pentru că e o demascare minuțioasă a împăratului, care, surpriză, e gol. Gol și cu mai multe dosare penale. Apoi, pentru că e important să știm cum o să arate o mare parte din următoarea generație de tineri, crescuți după chipul și asemănarea lui Tate, convinși că esența masculinității e violența, iar dovezile supreme, forța fizică și colecția de femei și mașini. Pentru că reconstituie poveștile teribile ale victimelor cu multă grijă, respectându-le demnitatea. În fine, pentru că e scrisă, culmea, cu mult umor și autoironie, ca un jurnal de călătorie pe urmele unui coșmar din ce în ce mai real.” -- Luiza Vasiliu, Victor Ilie – jurnaliști independenți
„Jurnalismul explică, uneori înaintea justiției, genul de ascensiune neverosimilă cum este cea a fraților Tate. De unde sunt banii ăia mulți cu care se laudă? Cum au apărut primii și cum s-au înmulțit? Ne spun, la capătul unei investigații de mai bine de patru ani, autorii acestei lucrări – doi jurnaliști britanici care s-au scufundat în văgăuna din care Andrew Tate și fratele lui, Tristan, au pornit, scurtătură după scurtătură, să cucerească lumea. Munca lor – dar și a celorlalți jurnaliști care au reconstituit bucăți importante din saga fraților Tate – este vitală pentru a înțelege pericolul expunerii puștilor de azi la mesajele celor doi Tate. Și, evident, pentru a găsi și leacul, în caz de contaminare cu Tate-ism.” -- Ovidiu Vanghele – jurnalist la Centrul de Investigații Media
JAMIE TAHSIN este un regizor de filme documentare premiate, producător și jurnalist din sud estul Londrei. Jamie este cunoscut mai ales pentru documentarele Vice nominalizate la Premiile Emmy, The Teenage Mafia Academy și The Dangerous Rise of Andrew Tate, precum și Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? (BBC). Jamie îl investighează pe Andrew Tate de mai multă vreme decât orice alt jurnalist din lume, din 2019 până în prezent.
MATT SHEA este un regizor de filme documentare premiate, producător și prezentator. A lucrat la filme precum Gaycation, nominalizat la Premiile Emmy, și Chemsex, nominalizat la Premiile Grierson. Matt produce și prezintă „High Society” pe Vice, unde vorbește despre consumul de droguri în Marea Britanie, și a regizat documentarul premiat Time To Die, despre mișcarea globală underground a eutanasiei umane. Matt a prezentat documentarele Vice/BBC The Dangerous Rise of Andrew Tate și Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? și a scris despre acest fenomen pentru Vice, Sunday Telegraph și alte publicații.