Mirona

Mirona

6.5 / 10 (2 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2020
Tip coperta:
Paperback
ISBN:
9786064610454
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

3200
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc
Livrare astăzi cu bicicleta.
Livrare în 24h! (a doua zi)

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Intrebata, deseori, care e cartea mea preferata, de care dintre eroinele mele ma simt mai legata, am raspuns fara ezitare: Mirona. Poate fiindca mai mult pentru ea am suferit, pentru aceasta carte pe care am scris-o impreuna in noptile in care timpul parca inceta sa mai curga in clepsidra.
„Timpul aici nu are nicio masura, spune Rainer Maria Rilke, intr-o scrisoare catre un tanar poet. Un an nu conteaza. Zece ani nu inseamna nimic. Sa nu socotesti, ci sa cresti ca arborele pe care seva nu-l grabeste, care rezista increzator marilor vanturi ale primaverii fara sa-i fie teama ca vara ar putea sa nu vina. Vara vine. Dar nu vine decat pentru cei care stiu sa astepte tot asa de linistiti si receptivi, ca si cand ar avea eternitatea in fata lor. Invat asta in fiecare zi, cu pretul suferintelor pe care le binecuvantez”.
Cu pretul suferintelor pe care le binecuvantez s-a nascut Mirona. I-am transmis durerea si bucuriile mele, blestemul si fericirea de a fi scriitor, curajul de a pierde azi pentru a castiga maine. Fiindca atunci cand se termina cartea, fiecare simte ca exista un maine, ca „azi” e doar o repriza intr-un meci care va fi castigat.Cella SERGHI

Recenzii și comentarii

Nota 3

de Andreea Manaila | 30/07/2019 18:03

Armada, scris de autorul Ernest Cline, este cel de-al doilea roman al autorului, primul fiind binecunoscutul Ready Player One. Această ediţie este in limba franceză, în original ea fiind scrisă în engleză. Zack, un tânăr licean care şi-a pierdut tatăl într-un accident de muncă pe când era mic, este un priceput gamer al zilelor noastre. Acest lucru este cunoscut de o echipă ce luptă împotriva extratereştrilor şi este recrutat de aceştia. Curând se descoperă faptul că toate jocurile video SF au fost simulări pentru situaţia în care Pământul ar fi atacat de extratereştrii iar jucătorii sunt posibili recruţi. Iar motivul pentru care Pământul urmează să fie atacat este complet altul decât cel care este deja bănuit. La prima vedere pare să fie un roman reuşit, dar nu este chiar aşa. Încercând să folosească numeroase referinţe la jocuri video, pop culture, muzică, filme SF, romanul îşi pierde din valoare deoarece autorul încearcă mult prea mult să entuziasmeze publicul prin nostalgie. Povestea devine insipidă pe parcurs. Evenimentele se desfăşoară în decurs de 2-3 zile, mult prea repede, neexistând un world building sau mind building bine determinat. Nu te legi foarte mult de personaje, nu ajungi să empatizezi foarte mult cu ele. You just go on and try to finish the story. Ceea ce este dezamăgitor. Pentru fanii Ready Player One şi pentru gamerii de peste tot, această carte nu se merită citită. Ernest Cline nu atinge nivelul aşteptărilor pe care le-aş fi avut eu şi, după cum pot simţi, mulţi alţii. Dacă vrei să citeşti ceva uşor, rapid, SF, cu o consistenţă minimă, aceasta e cartea potrivită. Dacă vrei să găseşti stilul din RPO sau o adevărată aventură spaţială care să te uimească, aceasta nu este cartea pe care o cauţi.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.