• 0
      Coșul tău este gol.
      Otaku Food!

      Otaku Food!

      Japanese Soul Food Inspired by Anime and Pop Culture
      5.0 / 10 (4 voturi)
      NaN
      Categorii:
      Limba:
      Engleza
      Data publicarii:
      2021
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      256
      ISBN:
      9781642503333
      Dimensiuni: l: 20cm | H: 25cm | 1.2cm | 590g

      12900
      Stoc furnizor
      Livrare în 2-3 săptămâni!

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Experience Japanese culture like never before. Japan fever has taken the West by storm. Praised for its attention to detail, it’s no wonder that some of the most appealing images are colorfully culinary. From beautifully animated bowls of ramen and curry to cakes and confectionery, Japanese food culture never looked so good. If only you could reach out and take a bite…and now you can!

      For the anime and manga reader. With our increasing hunger for Japanese pop culture, comes an appetite to match. And with dishes from pop culture icons like One Piece and Naruto, manga and anime can finally be enjoyed in the comfort of your very own kitchen. Whether you’re enjoying Japanese ramen from Naruto or fried rice from Food Wars, readers and foodies can learn about Japanese cooking basics and some new series to enjoy, featuring recipes like:

      • Mitarashi Dango from Samurai Champloo;
      • Onigiri from Fruits Basket;
      • Yakiniku from Rurouni Ken shin;

      If you enjoy Asian food, or books like Cook Anime, Japanese Soul Cooking, or The Just Bento Cookbook, then Otaku Food is your next cookbook!

      Recenzii și comentarii

      Nota 4

      de Alexandru Manole | 06/09/2016 15:44

      Dublă expunere a fost gândită ca o combinație între un volum de proză scurtă și un album de pictură. Ideea este de a crea punți de legătură între breasla artiștilor și breasla scriitoricească, și de a dovedi publicului ce lucruri faine se pot face atunci când cele două lumi comunică. Însă chiar dacă ni se spune despre carte că ar fi rezultatul unui dialog, de fapt nu este întru-totul adevărat. Artiștii au furnizat imaginile, scriitorii le-au văzut și au scris texte inspirate de ele, dar doar atât. Artiștii nu au dus munca scriitorilor mai departe, deci cercul nu s-a închis. Asta nu se cheamă dialog, ci emisie-recepție. Dar în orice caz, problema nu este deloc asta. Partea cu adevărat proastă este că atât textele cât și imaginile lasă de dorit, și rămânem cu impresia că cele două scene culturale care fac subiectul cărții sunt terne și anchilozate. Și bineînțeles că nu este posibil ca fiecare povestire sau imagine să-ți fie pe plac, dar atunci când nu-ți place mai niciuna înseamnă că ai dat banii degeaba și cartea nu merită, nu-i așa? Singura contribuție reușită este cea a lui Mitoș Micleușanu. Povestirea lui are tot ce-i trebuie, este inventivă, super amuzantă, memorabilă. Paraschivescu și Nora Iuga reușesc să iasă în evidență, dar în sens negativ, prin faptul că displac în alt fel decât o fac ceilalți. Paraschivescu este genul de scriitor care, atunci când dă peste un comportament sau un gen de persoană care nu-i sunt familiare, tot ce știe să facă e să mustăcească. Nu caută să înțeleagă, și, ca urmare, nici să se înțeleagă. Îi lipsește simțul antropologic. Iar Nora Iuga, ei bine, dânsa este vizibil din altă generație, una mai bună decât a noastră, ce pune mare preț pe rafinament ideatic și pe milieuri. Ceilalți, toți o apă și-un pământ. Un Romanian New Wave plicticos și (a)fumat, ce funcționează pe bază de trăiri puternice și variate, dar obligatoriu amuțite și nostalgice. În ceea ce-i privește pe artiști, aș spune că treaba nu prea merge. Tara von Neudorf, de exemplu, are o lucrare complexă și originală, nu bulbuci metafizici (Grigorescu) sau fresce antisociale (Gorzo). Și cu toate acestea, în comparație cu povestirea lui Micleușanu, imaginea nu reușește să capteze și să fascineze. Textul ne vorbește, pe când imaginea tace. Dar, ei bine, eu nu fac parte din publicul-țintă al acestei cărți. Arta, se știe, se înțelege cumpărând-o.

      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.