Potopul Lui Noe

Potopul Lui Noe

7.0 / 10 (89 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2010
Editura:
Nr. pagini:
291
Traducatori:
ISBN:
9786069229620

Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Milenii de-a rândul, legenda despre un mare potop a dăinuit în povestea biblică a lui Noe şi în mituri asemănătoare din Orientul Mijlociu, cum ar fi Epopeea lui Ghilgameş. În zilele noastre, doi diştinşi geofizicieni au descoperit un eveniment catastrofal ce a schimbat cursul istoriei, o inundaţie gigantică de acum 7600 de ani, în locul unde se află astăzi Marea Neagră. Folosind unde acustice şi instalaţii de carotaj pentru a sonda fundul mării, William Ryan şi Walter Pitman au descoperit dovezi clare că această masă de apă din interiorul continentului a fost odinioară un întins lac cu apă dulce, situat la sute de picioare sub nivelul oceanelor lumii aflate în creştere. Tehnici sofisticate de datare au confirmat faptul că acum 7600 de ani mările ce se ridicau au năvălit prin îngusta vale a Bosforului, iar apa sărată a Mediteranei s-a scurs în lac cu o forţă de neînchipuit, năpustindu-se peste ţărmuri şi în susul râurilor, nimicind ori alungând orice urmă de viaţă în calea sa. Marginea lacului, ce fusese o oază, o grădină a raiului pentru gospodăriile şi satele de pe o vastă regiune de semideşert, a devenit o mare a morţii. Oamenii au fugit, împrăştiindu-şi limbile, genele şi amintirile.

„O soluţie complexă, dar pe de-a-ntregul plauzibilă a acestui mister, într-o naraţiune de o surprinzătoare intensitate dramatică.” Amanda Heller, The Boston Glob

Recenzii și comentarii

de Corina C. | 30/09/2019 16:31

Ah, Seneca! Ca mare dreptate ai! Aceste judecati de valoare pe care le intalnim in cartile de filosofie, uneori mai scurte, alteori mai lungi, poate nu multumesc pe toata lumea. Poate unii au nevoie de voluminoasele carti de dezvoltare personala pentru a citi intreg procesul de care este nevoie pentru a putea aduce in viata lor schimbarea mult dorita. Ei bine, pentru alti oameni e nevoie doar de o propozitie. Acesti oameni pot citi cartea lui Seneca. Cei care pot medita chiar si asupra unui singur cuvant, cei care isi aloca un timp pentru a reflecta la complexitatea vietii...aceia pot citi Seneca.

Alt timp nu am LUCIUS ANNAEUS SENECA Nota 10

de F. P. | 29/06/2019 23:36

Carpe diem. Îl vedem pe toate zidurile clădirilor, l-am auzit la școală, la locul de muncă sau în autobuz. În această structură socială uităm de acest imn al libertății. Suntem prinși în angrenajul mecanismului capitalist, care ne indică ce să mâncăm, ce cărți să citim, cum să facem să avem succes și așa mai departe. Gândește limpede, ar fi unul dintre îndemnurile lui Seneca, iarăși o sintagmă extrem de folosită. Acum și aici mă bucur că sunt în lume. Mai departe nu există dovezi clare ce o să se întâmple. Nu-ți epuiza resursele pe lucruri care nu au importanță. Problema este că acest autor operează cu sintagme ce au devenit clișee, însă hai să privim dincolo de clișeu, care este doar un concept, și să vedem ce putem înțelege. Nu sunt sfaturile mele. Seneca poate avea și alte chei de lectură.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.