Povestea slujitoarei

Povestea slujitoarei

8.5 / 10 (14 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2017
Editura:
Tip coperta:
Hardcover
Nr. pagini:
408
ISBN:
9786068673530
Dimensiuni: l: 14cm | H: 21cm

Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Cartea care stă la baza serialului-fenomen.

Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generație. Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduiește să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, și chiar de către cei care le-au instaurat.
Povestea Slujitoarei este o distopie sumbră și un roman răscolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene.

„Acest roman vizionar, în care Dumnezeu şi Guvernul şi-au unit forţele iar America e condusă în chip de Teocraţie puritană, poate fi luat drept un volum care-i ţine companie romanului lui Orwell 1984 – drept reversul lui, de fapt. Îţi dă la fel de mulţi fiori descriind variatele experiențe ale unei vieți trăite sub o tiranie; evocă aceeaşi oroare în timp ce inteligenţa lui caustică te face să zâmbeşti.” - E.L. Doctorow

„Atwood aruncă o privire în unele dintre cele mai întunecate, secrete și, în mod ciudat, erotice colțuri ale minților noastre – iar rezultatul este un avertisment răscolitor, fascinant și scris cu măiestrie.” - Toronto Sun

Extra Info

Am citit cartea asta într-o transă de două zile, în care mi-a dispărut complet dorința de a scrolla aiurea pe Facebook în căutarea nimicului. Pur și simplu stăteam și citeam și înghițeam viața, gândurile și patimile personajului principal, Slujitoarea. Ca și cum n-ar mai fi existat nimic pe lume în afară de femeia asta și de distopia în care trăiește.

Mai multe detalii gasiti aici

Recenzii și comentarii

Nota 10

de Madalina Stefanov | 08/05/2019 21:04

„Copiii din miez de noapte” este un roman, pe care l-am încadrat în categoria „roman de ficţiune fabulos istoric”. Istoria Indiei este reconstruită nu în jurul lui Ghandi așa cum era de așteptat, ci urmărindu-l pe Saleem Sinai, un copil ce are puterea să ghicească gândurile oamenilor şi care, mai târziu, poate să simtă, prin nasul proeminent, mirosul frumuseţii, al dragostei sau urii, al tuturor sentimentelor umane. Citorul este purtat într-o lume nouă, interesantă în preajma tuturor marilor personalități care au marcat istoria Indiei, Pakistanului și a Bangladeshului. Acest roman este povestit de Saleem Sinai, unul dintre personajele principale, care s-a născut pe 15 august 1947, la miezul nopţii: momentul istoric al dobândirii independenţei de către India. Celălat personaj important este Shiva care s-a născut la acceași oră, dar este înzestrat cu darul opus ui Saleem, cel al războinicului și care devine un ucigaș brutal. Ceea ce m-a frapat pe mine la acest roman s-a petrecut pe la jumătatea romanului când am aflat că cei doi fuseseră schimbați la naștere și că niciunul nu era cine pretindea că este. Mi-a plăcut enorm de mult acest roman datorită amestecului de emoții pe care le conturează autorul.

Shiva and Saleem, victor and victim Nota 8

de Mary Munteanu | 01/04/2015 15:58

Copiii din miez de noapte a fost prima carte pe care a trebuit să o citesc pentru un curs. A fost de asemenea și prima carte care mi-a introdus ideea de realism magic și de literatură indiană. Totul începe cu independenţa Indiei și nașterea a 1001 copii exact la miezul nopţii. Dar viaţa nici unuia dintre ei nu este mai legată de ţara sa și destinul ei, precum este a lui Saleem Sinai. Schimbat la naștere cu copilul unei familii bogate, Saleem crește în privilegiul care i-a fost răpit lui Shiva. Saleem nu este cel mai de încredere narator. Este grăbit, și uneori poate să divagheze complet și să intre în detalii inutile. Dar Saleem nu este inutil, nu este un personaj inactiv și nu poţi să îl urăști pentru că din cauza lui alt copil a ajuns pe drumuri. Chiar și ca adult Saleem are o inocenţă aparte, o dorinţă de a ajuta. El este cel care unește copiii din miez de noapte și care suferă alături de ei când Shiva îi trădează. Copiii din miez de noapte este o carte mare, și nu mă refer doar la numărul considerabil de pagini, ci și la povestea complexă. Este un labirint plin de culoare și miros.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.