Regina vazduhului si a intunericului

6.3 / 10 (16 voturi)
NaN
Varsta recomandata:
12-14 ani, 14-16 ani
Limba:
Romana
Data publicarii:
2018
Editura:
Tip coperta:
Hardcover
Colectie:
Volum din serie:
2
ISBN:
9786067883909
Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20cm

4444
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Al doilea volum din serie duce mai departe legenda Regelui Arthur, așa cum e ea văzută de T.H. White. Cu ajutorul lui Merlyn, Arthur vrea ca, prin înțelepciune, să fie ținut minte ca un rege drept și bun.

Pentru a-și păstra tronul, normandul Arthur are de luptat cu baronii saxoni răzvrătiți împotriva lui. Înconjurată de fiii ei feroce, cruda Regină Morgause prezintă toate semnele unei amenințări la adresa domniei lui Arthur. Și e cu atât mai amenințătoare cu cât mai degrabă bântuie povestea decât o domină.
Regina văzduhului și a întunericului este o carte întunecată, cu o incitantă atmosferă gotică, în care eruditul T.H. White explorează relația complicată dintre putere politică și dreptate.
„Regele Arthur ne va readuce întotdeauna aminte de un autor învățat, plin de duh și, nu în ultimul rând, profund uman.“ Times Literary Supplement
Recenzii și comentarii

Punct contrapunct de ALDOUS HUXLEY Nota 10

de F. P. | 31/08/2019 22:11

Punct contrapunct e un roman de Aldous Huxley unde depistăm unele conflicte interioare care se dezvoltă în societatea engleză după primul război mondial. Multitudinea de personaje construite de Huxley coexistă într-o relație a teoriei contrapunctului, în care fiecare personaj crede vădit în anumite idei a existenței divinității și respectiv a diavolului, a dragostei, a exprimării sentimentelor și necesității acestora, ale claselor înalte și ale celor inferioare, ale picturilor, ale acelor goliciuni formate din uleiul excesiv transpus pe pânză. Romanul ne exprimă un soi de idei în care reușește să ne formeze și o legătură dintre muzică și divinitate, dintre adulter și creație, dintre clasa socială și spiritualitate. Amalgamul de teorii este exprimat în stil polifonic unde răzbat direcții controversate. Oamenii din romanul lui Huxley își trag rădăcinile dintr-un bob de idei care se fixează bine și care se dezvoltă treptat crezând în ele până l-a sfârșit sau aproape până la sfârșit. Romanul său e o expresie teoretică a vieții în care există o posibilitate că ne putem regăsi câtuși de puțin măcar în unul dintre personaje.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.