Stefan Cel Mare si razboaiele sale. Vol. I+II
Volumul I.
Adună pentru întâia oară 73 de studii și articole de istorie militară, risipite prin diverse volume si periodice, unele dintre ele greu de procurat,care au aparut de-a lungul a peste 150 de ani, începând cu studiile lui M. Kogâlniceanu. Astfel, readucem în fața istoricilorșiiubitoriloristoriei neamului aspecte militare(organizare, cetăți, armament, steaguri, bătălii, tactici și strategii etc.) fără de care istoria lui Ștefan cel Mareși a Moldovei din vremea sa nu pot fi pe deplin înțelese într-un Ev Mediu în care oastea reprezentauna din cele mai însemnate instituții ale statului.
Astfel, volumul se constituie ca o privire retrospectivă de ansamblu a evoluției istoriografiei privitoare la acțiunile militare ale lui Ștefan cel Mare și ale organizării întregului sistem ostășesc al Moldovei în epoca sa, reprezentând, din acest punct de vedere, o noutatea biblliografică valoroasă și multașteptată atât de specialiști, precum și de toți iubitorii de istorie.
Volumul II.
Tunurile mari de asediu in pictura Manastirii Moldovita sunt acoperite cu solzi. Solzii sunt o exprimare metaforica a numelui lor: marele Dragon sau Balaur (in epoca nu este notiunea de calibru). Aceasta reprezentare exista numai in limba romana, prin excelenta metaforica. Constantin Rezachevici