Tara bunicii

Tara bunicii

Mit si realitate
6.4 / 10 (5 voturi)
NaN
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicarii:
2025
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
240
Traducatori:
Titlu original:
Grandmotherland: Exploring the Myths and Realities
ISBN:
9786064025623
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

5500
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

La ce ne gândim când vorbim despre bunici: la o bunicuță cu obrajii roșii ca mărul care tricotează în balansoarul ei sau la lupul înspăimântător din Scufița Roșie?

Bazându-se pe cei treizeci și cinci de ani de experiență clinică, autoarea ne conduce într-o călătorie prin Țara bunicii, un ținut plin de mituri, unde stereotipurile se ciocnesc de realitate, invitându-ne să ne gândim la ce înseamnă să fii bunică și cum a evoluat acest rol. Prin explorarea legăturii dintre personalitate, cultură și istoria familiei prezentate în studiile de caz, avem acces la semnificațiile, motivele și posibilitățile din spatele miturilor și realităților trăite de femeile din întreaga lume.


JUDITH EDWARDS este psihoterapeut pentru copii și adolescenți și supervizor și a predat diverse cursuri la Clinica Tavistock, unde a lucrat din anii 1980. Fost editor al Journal of Child Psychotherapy, a publicat numeroase articole și cărți.

Ce înseamnă bunică „suficient de bună“ în lumea reală? Poate că fiicele și fiii adulți produc nepoții pentru a le oferi părinților lor plăcerea pe care ei înșiși poate nu reușesc să le-o ofere într-un mod constant. Așteptările parentale nerealiste pot provoca regret, dar poate exista încântare în a le oferi bunicilor aceste ființe umane nou-formate. Poate că și bunicii simt ușurare pentru că reușesc să ofere nepoților dragostea necondiționată pe care e posibil să nu fi reușit s-o ofere copiilor lor. Pare că toată lumea câștigă, nu? -- Judith Edwards

Legătura cu bunicii poate fi satisfăcătoare pentru ambele generații. De obicei, bunicii nu sunt atât de prinși în rutinele de zi cu zi și au mai mult timp să asculte, să observe și să se ocupe de lucruri mărunte decât părinții ocupați. Bunicii pot reflecta și transmite nepoților cunoștințe culturale, precum și tradiții familiale și comunitare.
-- Judith Edwards
Recenzii și comentarii

Tradusa, in sfarsit ! Nota 10

de Iulia - Florenta Ivanov | 31/08/2013 03:05

Intr-un mare final s-a tradus in sfarsit si acest vechi roman al lui Sparks. Consider ca este putin cam intarziata aparitia lui, avand in vedere ca noi am avut parte intai de ecranizare si abia acum de carte, romanticii incurabili nu au fost tocmai norocosi. Se vor delecta insa cu o alta poveste plina de neprevazut, cum sunt deja obisnuiti de catre autor. Theresa Osborne, femeie dezamagita de propria viata, gaseste intr-o zi pe plaja o sticla cu o scrisoare de dragoste inauntru, care fara sa stie, ii va schimba radical cursul vietii. Sensibila, dar puternica in acelasi timp, porneste pe un drum care nu stie unde o va duce, dar se lasa purtata de misterul din spatele cuvintelor. Finalul este imprevizibil si usor dezamagitor poate, insa contureaza perfect ideea despre curaj, iubire si incredere.

curajul de a cauta iubirea Nota 8

de Anonim | 22/08/2013 12:45

Nicholas Spark pare un izvor nesecat de povesti de dragoste. Cu toate astea, stie cum sa evite repetitiile – fie ca rezultat al unei vieti pline de experiente, fie datorita unei imaginatii debordante. „Mesaj de departe” era mult mai cunoscuta datorita filmului realizat dupa carte, cu Kevin Costner, Paul Newman si Wright Penn. Anul acesta insa a aparut si traducerea in romana a cartii, iar povestea jurnalistei pe care instinctul o indeamna sa plece in cautarea unui subiect – care se va dovedi pana la urma cautarea propriei fericiri – cucereste rapid inimile cititorilor obisnuiti cu fictiunea lui Sparks. O carte usoara, placuta, despre curajul de a lua decizii si despre importanta luarii hotaririi potrivite la momentul oportun. Recomand celor cu gust pentru finaluri fericite, chiar daca acestea nu se muleaza pe sensul traditional al happy end-ului..

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.