7.3 / 10 (72 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2023
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
360
Colectie:
Traducatori:
ISBN:
9789734694488
Dimensiuni: l: 11cm | H: 18cm

3495
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Când pleci să înfrunţi viscolul şi noaptea ca smoala, e bine să mai fie cineva cu tine. Băiatul, singurul nume pe care îl are eroul din Tristeţea îngerilor, a aflat asta pe pielea lui: nu plecase el, devastat după moartea celui mai bun prieten, peste munţii înzăpeziţi să ducă înapoi o carte de la care blândului pescar i se trăsese moartea? Acum, în volumul al doilea al trilogiei islandeze, porneşte din nou la drum, într-un aprilie întunecat pe care iarna nu vrea să-l părăsească. Însă de data asta nu e singur: îl însoţeşte pe Jens, poştaşul ţinutului, abia înzdrăvenit după ce fusese desprins, sloi de gheaţă, din şa – îl prinsese o furtună de zăpadă pe drum. Călătoria e, ca orice călătorie, prilej de a afla mai multe despre el însuşi decât despre cel alături de care merge, e învăţătură şi descoperire. Şi, când moartea pândeşte la tot pasul printre trâmbele de zăpadă, călătoria e şi mijloc de a preţui cât mai mult viaţa.

Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanţi scriitori islandezi contemporani, s‑a născut la Reykjavík în 1963. La doisprezece ani s‑a mutat în vestul ţării, unde a lucrat pe rând la o fabrică de procesare a peştelui, la un abator, în construcţii şi la aeroportul din Keflavík. În 1986, după ce a absolvit liceul, s‑a întors în capitală şi s‑a înscris la universitate, unde a urmat cursuri de literatură o vreme, fiind totodată profesor de liceu şi colaborând la cotidianul Morgunblaðið. A debutat ca scriitor în 1988, publicând consecutiv trei volume de poezie, iar din 1996 au urmat numeroase romane, printre care Sumarljós og svo kemur nóttin (2005; „Lumina de vară, apoi se lasă noaptea” – Premiul Literar Islandez pentru proză), Himnaríki og helvíti (2007; Între cer şi pământ – Premiul P.O. Enquist) şi Fiskarnir hafa enga fætur (2013; „Peştii n‑au picioare” – Premiul revistei Lire pentru cel mai bun roman străin, nominalizat la Man Booker International Prize). La Editura Polirom au apărut Între cer şi pământ (2014), Tristeţea îngerilor (2016) şi Inima omului (2018), trilogia care l‑a făcut cunoscut în toată lumea, şi Povestea Ástei (2022), care a devenit bestseller în Islanda încă de la apariţie, în 2017, şi i‑a adus a patra nominalizare la Premiul Literar Islandez, dar şi Premiul Folio al Librarilor pentru ediţia în limba franceză.

Recenzii și comentarii

Dacă încă n-ai citit cartea,probabil mai ai câteva litere din alfabet de învăţat. Nota 10

de Septimia Camelia | 01/11/2013 18:20

O carte citită pe terasa casei, pe fundalul unei ploi torenţiale de vară. Citită într-un duo, cu două semne, n-am pierdut nimic din magia cărţii. Descrieri care m-au făcut să iubesc Grecia înainte de a o vedea, incursiuni în lumi noi, cu un gust de vechi. Limitele se balansează cu fiecare rând şi aroganţa pe care Fowles şi-o permite e să ne includă şi pe noi, cititorii, în caruselul evenimenteler inexplicabile. N-ai voie să ştii mai mult decât Nicholas şi da, trebuie să trăieşti incertitudinea lui, chiar dacă vrei să citeşti deznodământul înainte de a ajunge la punctul culminant. Insulă aleasă ca scenă de teatru pentru un om care se joacă de-a Dumnezeu, ocult, mitologic, dureros de fascinant prin atmosfera magică pe care reuşeşte să o creeze autorul. Unele întâmplări sunt menite să ne înveţe că nu dai cioara din mână pentru vrabia de pe gard. Altele, doar să-ţi spună că uneori inconştient alegi ce să vezi, chiar dacă ţi oferă perspectivele, mereu amalgamate.

Jocuri si inscenari Nota 10

de puskai sarolta | 08/08/2013 00:47

Romanul "Magicianul" scris de catre John Fowles, profesor universitar, absolvent al Universitatii Oxford, a avut ecranizarea in anul 1968 in filmul "The Magus" in regia lui Guy Green, avandu-i pe Michael Caine, Anthony Quinn si Candice Bergen in rolurile principale. Interesant la aceasta carte este ca personajul principal ( Nicholas) este in acelasi timp si naratorul acestei carti. Acesta tocmai isi terminase studiile la Oxford iar ocazia neasteptata de a pleca profesor intr-o insula obscura din Grecia reprezinta pentru el nu numai posibilitatea de a evada dintr-un prezent derutant, lipsit de perspectiva, ci si pretextul de a rupe in mod convenabil legatura nu lipsita de farmec, dar devenita apasatoare din puctul lui de vedere, cu Alison, o tanara australianca stabilita in Anglia. Cu toate precautiile, despartirea nu poate totusi evita orice scena; cei doi promit sa-si scrie des. Ajuns in Grecia este apasat de izolare si singuratate. Pe fondul unor asemenea frustrari, Nicholas ajunge sa se imprieteneasca cu Maurice Conchis (un domn extrem de bogat dar foarte retras) care il va supune la un lung sir de incercari, devenind subiectul involuntar al unui experiment medical.

O carte care trebuie citita Nota 10

de Anonim | 12/06/2013 17:59

Genul de carte pe care aș recomanda-o oricând oricui. Nu ai cum să citești această carte și să fii dezamăgit tocmai pentru că are toate ingredientele pentru a-ți trezi interesul și a ți-l menține până la finalul ei. Firul narativ este plin de suspans, autorul inspirându-te să îți faci propriile teorii cu privire la ceea ce se întâmplă, doar ca apoi să ți le dărâme pentru a-ți crea altele. Este o carte psihologică, care tratează manipularea în primul rând, însă nu poate fi rezumată doar la atât.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.