×

Folosește codul REBELDECARTURESTI pentru 20% reducere!

True North

True North

New Alaskan Architecture
7.2 / 10 (35 voturi)
NaN
Categorii:
Limba:
Engleza
Data publicarii:
2010
Editura:
Tip coperta:
Hardcover
Nr. pagini:
96
ISBN:
9783037680209
Dimensiuni: l: 23.5cm | H: 23.5cm | 1.5cm | 715g

12200
20% cod:REBELDECARTURESTIi
Discountul se acordă prin aplicarea codului în campul aferent la plasarea comenzii.
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc
Livrare astăzi cu bicicleta.
Livrare în 24h! (a doua zi)

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

True North takes a look at contemporary Alaskan architecture. The architectural uniqueness of this part of the world is exemplified by carefully selected projects from different areas. Extreme climatic and geographic conditions like the cold, the strong winds and earthquakes set very challenging conditions for sustainable solutions. The featured projects respond intelligently to their locations and the northern environment. They illustrate innovative and sensitive material palettes and sophisticated forms, whilst also considering functionality.

Recenzii și comentarii

Nota 10

de Beatrice Martinescu | 29/08/2018 19:36

Cele mai creative si visatoare persoane sunt, fireste, copiii. Este si cazul lui Peter Fortune, un baietel de zece ani, adult la momentul povestirilor, dar care era destul de tacut si interiorizat preocupat de creerea unor lumi noi sau de modificarea celei in care se afla. Astfel, micutul baietel reuseste sa faca schimb de corpuri cu pisica familiei sau chiar face ca familia sa sa dispara. Salturile imaginative îi determină pe copil să pună capăt distanței dintre el și ceilalți. În loc să suspecteze că socializarea este ceea ce ne face să cunoaștem alte ființe sau persoane, McEwan face exact opusul, și anume evidentiaza subtil că înțelegerea altor perspective este întotdeauna un exercitiu de imaginatie, o speculație, astfel încât aprofundarea accesului la fantezie, oricât de superficiala ar parea izolarea, adâncește și profunzimea legăturilor cu ceilalți. Este prima carte de fictiune pentru copii a lui McEwan si face o treaba buna in sensul asta, fiind (zic eu) o carte care ar starni imaginatia si dorinta de lectura a prichindeilor.

Visătorul – Ian McEwan Nota 10

de Anonim | 15/09/2014 22:27

Şi pentu a nu avea dubii mai în josul paginii, „noul” este de fapt un „mai vechi” reînnoit. Fără ocolişuri? De acord. „Visătorul” domnului Ian McEwan are parte de prima sa variantă tipărită în 94’. Iar de traducerea în română a celor şapte povestiri ne bucurăm începând de anul trecut sub forma volumului apărut în cadrul colecţiei Biblioteca Polirom. Peter Fortune este un băieţel de zece ani, personajul principal şi visătorul ai cărui confidenţi suntem pe tot parcursul aventurilor sale: descoperirea unei creme care-i face pe oameni să dispară, lupta cu o păpuşă care prinde viaţă, schimbul de experienţă cu bătrâna sa pisică sau înfruntarea unui bătăuş. McEwan pare să fi descoperit instinctiv reţeta poveştilor bune: eroi cu care să te identifici, imaginaţie, claritate, întorsăturile neaşteptate la mijloc, personaje negative, finaluri fericite şi „ideea de a spune poveşti seara, înainte de culcare – cu respiraţia proaspătă după spălatul pe dinţi, ochii larg deschişi şi plini de încredere, aşternuturi curate şi făgăduinţa somnului”. Şi pentru ca experienţa să fie pe de-a-ntregul resimţită se recomandă doze constante de lectură înainte de culcare, însoţite de o cană cu ceai de fructe, cu reluarea tratamentului curativ la nevoie.

Ai uitat ca ai fost si tu copil, asa-i? Nota 10

de Anonim | 29/10/2013 19:44

Si mie imi place sa visez ceva frumos noaptea ,dar imi place mai ales sa visez cu ochii deschisi catre orice lucru marunt care m-ar bucura chiar si pret de cateva minute. Nu ne costa nimic sa visam cu ochii deschisi ,in plus de asta , sustin cercetatorii ( britanici -cel mai probabil)ca visatul cu ochii deschisi stimuleaza activitatea creierului . Mie deseori mi se intampla sa visez (in ultimul timp )si mai ales cu ochii deschisi , visez ca intr-o zi voi ajunge sa privesc Pamantul din Spatiu , visez ca intr-o zi voi avea propria familie,visez ca voi fi iar copil ... Peter - personajul principal al acestui poem in proza - viseaza si la scoala si acasa cum cutreiera lumea ,cum intinde pe pielea mamei sale o crema care o face invizibila , cum batausul scolii este facut knock out doar din vorbe si chiar viseaza nunta sa la 20 de ani . Un vis ciudat ni s-ar parea noua adultilor (normal unui pusti de 8-9-10 ani) este cel in care isi inchipuie ca se incarneaza in pielea motanului sau batran si in care se simte destul de confortabil mai ales cand isi baga mainile in pernutele motanului si calca pe pernutele lui moi. Ian McEwan prin prisma celor sapte povesti din Visatorul ne aduce in fata pe Peter ,baiatul de 10 ani, adica pe orice copil din noi care este in stare sa viseze chiar si cu ochii deschisi la o altfel de lume ,lume pe care ne-o putem noi construi,lume in care putem fi zei , printese, animale, pasari si chiar stane de piatra. Nu ne trebuie decat sa ne lasam cuprinsi de val cateva minute pe zi in care sa ne inchipuim ce vrem noi. Cartea poate fi citita atat de catre copii cat si de catre adulti care ar trebui sa (re)invete sa viseze cu ochii deschisi ...

Ce se petrece in mintea unui copil de zece ani? Nota 8

de Simona Popovici | 30/09/2013 00:38

Peter este un baietel de zece ani, tacut si retras, care traieste la granita dintre vis si realitate. In mintea lui se petrec tot felul de lucruri interesante. Sub forma a sapte povesti care ne amuza, distreaza si uneori inspaimanta, Ian McEwan reuseste sa ne dezvaluie ce se petrece in mintea unui copil de zece ani. In acelasi timp, aflam si cum sunt adultii perceputi de catre copii. Lumea adultilor este foarte diferita de cea a copiilor. Adultii stau prea mult la taclale, citesc ziare si carti, motaie si nu stiu sa se distreze. Mai bine e sa fii copil si sa crezi ca viata nu-i decat un vis. McEwan ne surprinde placut cu aceasta carticica plina de umor. E bine din cand in cand sa mai visam si noi cu ochii deschisi.

Hai să visăm! Nota 6

de Anonim | 29/09/2013 17:22

Cum ar fi dacă am putea cu toții să trăim într-o lume de vis, de vis adevărat? Nu știm, însă Peter Fortune știe și chiar poate. Deși toți îl cred bolnav,el este cel mai fericit copil. Își poate imagina orice cu atâta putere și dorință, încât lui însuși i se pare real. Cartea lui McEwan, este constituită dintr-o serie de povestioare, fiecare dintre ele fiind o aventură a lui Peter. Însă dincolo de toate lucrurile pe care le vede și le inventează băiatul, fiecare poveste are un substrat, de aceea cartea poate fi citită și de cei mici și de cei mari. Vei înțelege că poveștile îl au în comun doar pe Peter, însă lectura te va face să cazi pe gânduri. Situații în care ești pus zilnic, au în mintea băiatului câte o rezolvare simplă, la care oamenii mari nu se pot gândi.

6 povesti si-o incercare Nota 10

de Tiberiu Anghelina | 29/09/2013 12:34

Ian McEwan este, în romanele sale, un tiran al perspectivei şi naraţiunii. Chiar şi atunci când învăluie în mister sau doreşte să ascundă ceva, o face dincolo de un voal impenetrabil care nu lasă loc interpretării. Visătorul este cea de-a doua carte de pentru copii semnată de autorul britanic, o lucrare în care fantasticul contemporan şi realitatea ficţională se întâlnesc de-a lungul a şapte povestiri încântătoare care te lasă visând. Titlul original, The Daydreamer, transmite mai clar informaţii despre personajul principal decât titlul tradus în limba română. O carte care arată răspicat diferenţele dintre copii şi oameni mari, dar reuşeşte să te poarte către copilăria pierdută în mare parte.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.