De la machiajul Elisabetei I și palariile Elisabetei a II-a la codurile gastronomiei regale franțuzești și cele treizeci de mese rafinate pregatite zilnic pentru regele Ludovic al XIV-lea, Viața la palat prezinta o serie de povești captivante. Descoperim marea slabiciune a conducatorilor pentru caii de rasa, de la Alexandru Macedon și Caligula pâna la alte figuri marcante, dar și intrigi esoterice actuale precum incredibila poveste a unei prințese norvegiene îndragostite de un „ex-faraon“, vânzator de talismane anti-COVID.
Sunt amintite și povestea celor 69 de oua Fabergé faimoase, precum și tragedia care a marcat casa regala din Nepal când prințul moștenitor și-a masacrat întreaga familie, apoi s-a sinucis.
Cartea abordeaza conflictele dintre casele regale, cum ar fi rivalitatea dintre Caterina de Medici și Lucrezia Borgia.
În același timp, este explorat trecutul controversat al Letiziei, Regina Spaniei, care a influențat abdicarea socrului ei, Juan Carlos. Tabloul este completat de pasiunile și excentricitațile lui Ludovic al II-lea al Bavariei, precum și misterul morții sale din apele lacului Starnberg.
Printre alte povești captivante se numara scandalurile de la Curtea din Viena, având-o în centru pe Împarateasa Sisi, precum și tragedia de la Mayerling, când fiul lui Franz Iosif își ia viața dupa ce își ucide amanta adolescenta.
Cartea include o varietate de portrete de la regi excentrici, precum Mswati al III-lea din Eswatini sau suveranul din Brunei și colecția lui de 5 000 de mașini de lux, la figuri mai puțin cunoscute precum Cora Pearl, care se oferea goala, pe o tava de argint, nepotului lui Napoleon, dar și Abdul Karim, protejatul și confidentul Reginei Victoria.
Astfel, aceasta carte ne ofera o privire fascinanta asupra vieților regale pline de excentricitați, secrete și pasiuni, dezvaluind o latura mai puțin cunoscuta a istoriei palatelor și a celor care le-au locuit.