Vorbeste

Vorbeste

Cum ne face limbajul oameni
6.8 / 10 (9 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2025
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
352
Colectie:
Traducatori:
ISBN:
9786069802410
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

5900
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc
Livrare astăzi cu bicicleta.
Livrare în 24h! (a doua zi)

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Simon Prentis și-a petrecut întreaga viață studiind culturile și limbile din peste 50 de țări. Traducător cu mare experiență și interpret al limbii japoneze a lucrat de-a lungul anilor cu departamente guvernamentale din mai multe țări, cu instituții internaționale sau academice, dar și cu icon-uri culturale precum Paul McCartney, Stanley Kubrick, Frank Zappa sau Yoko Ono.


,,Aceasta este povestea acestei cărți. Cum am ajuns să stăpânim limbajul, de ce ne oferă un avantaj, cum ne‐a schimbat, cum l‐am folosit și unde ne poate duce mai departe – călătoria nu e încă terminată. Poate că limbajul este ceea ce ne face oameni, dar lumea e încă divizată de credința noastră greșită în superioritatea anumitor culturi, religii și identități, în special cele personale: încă nu am reușit să ne desprindem de iluzia excepționalismului, care ne împiedică să realizăm că luptăm toți în aceeași tabără, până la urmă.” Simon Prentis

Am scris această carte cu scopul de a demonstra cum și de ce limbajul este fundamentul a tot ce ne face oameni: capacitatea noastră remarcabilă de a comunica ne separă de alte specii și, de‐a lungul timpului, cunoștințele noastre împărtășite converg treptat într‐o soluție comună pentru problemele mai generale cu care ne confruntăm.
,,Ca și aerul pe care‐l respirăm, limba a fost un dar de la zei și orice altă discuție era degeaba. Însă publicarea Originii speciilor a stricat acest plan: ca și toate celelalte lucruri, a devenit clar că limba trebuie să fi evoluat, dar, deși Darwin a realizat că aceasta era cheia enigmei a ceea ce a numit „intelectul nostru divin“, nu a știut cum să o explice.” Simon Prentis
,,O carte de pus pe același raft cu operele lui Steven Pinker sau James Lovelock. O lectură obligatorie!” John Gribbing
,,Sunt foarte bucuros că am citit această carte, o scriitură minunată.” Richard Dawkins
,,O lectură extraordinară.” Yoko Ono Lennon

,, Am citit carte dintr-o răsuflare, o lectură pe care o recomand tuturor.”James Lovelock


Recenzii și comentarii

Cu cine rămâi pe Hellapagos?

de Andreea Tiba | 01/11/2018 00:21

Cui îi place să elimine din oponenti se va bucura de un joc pentru care eliminarea jucătorilor este obligatorie. Hellapagos nu este un joc pentru toată lumea, dar cu siguranță este unul care va aminti de jocurile de construire. Spre deosebire de Catan sau Carcassone, jucătorii vor trebui să își adune, să își împartă și să tăie resursele în așa fel încât să supraviețuiască. Deși este recomandat jucătorilor peste 10 ani, poate fi jucat împreună cu cei mici, atât timp cât pot înțelege regulile și nu iau eliminarea din joc foarte în serios. Cei de la Gigamic au o pasiune pentru zaruri, bile și cuburi în jocurile lor, de obicei inspirate din jocurile de inteligență sau de memorie, Hellapagos este și un joc de bile din această perspectivă. Grafica de pe unele carduri este drăguță și textele sunt amuzante, potrivite pentru întreaga familie, dar și pentru un grup mai mare de prieteni. Jocul durează și aici în funcție de numărul de jucători și de cât de indulgenți sau nemiloși puteți fi unii cu ceilalți.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.