×

În aceste zile, depozitul nostru este în proces de inventar. Comenzile plasate de vineri, 17 ianuarie, ora 15:00, până duminică, 26 ianuarie, vor fi procesate începând de luni, 27 ianuarie . Mulțumim pentru înțelegere!

Prin zapada si cenusa

Prin zapada si cenusa

Volumul I
6.4 / 10 (30 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2019
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
848
Colectie:
Traducatori:
Serie:
Volum din serie:
6 (1)
ISBN:
9786064305459
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Suntem în 1772, în pragul Revoluției Americane, străzile Bostonului sunt pline de morți, iar în pădurile izolate din Carolina de Nord cabanele ard din temelii.

Guvernatorul apelează la Jamie Fraser ca să încerce să unifice tărâmul și să îl protejeze în numele Coroanei. Dar acesta știe de la Claire cum se termină povestea: cu independența tuturor statelor americane. Și mai știe, dintr-un ziar apărut în 1776, că el și toți ai lui pier în luptă.

Pentru prima dată, Jamie speră că viitorul se poate, totuși, schimba.

„Al șaselea roman al aventurilor lui Claire și Jamie se concentrează pe experiența înaintării în vârstă, cu melancolia ei implicită, dar, ca de obicei, și pe atenția la detaliul istoric: intrigile se leagă atât de bine între ele, punând problema dificilă a predestinării.“

Recenzii și comentarii

Generatia Beat Nota 8

de Raluca Popescu | 05/08/2016 19:24

Figura centrala a generatiei Beat, Kerouac se dezice, in scrierile sale, in special in "Pe drum", de tot ce-a reprezentat literatura americana din generatia asa-zis pierduta. Kerouac, alaturi de alti reprezentanti ai curentului Beat, vorbeste despre o America noua, renascuta din cenusa celui de-al doilea razboi mondial. "Pe drum" e departe de a fi o carte despre vagabondaj. Este, de fapt, o cronica a transformarii umane, la varsta tineretii, a libertatii absolute, impletita cu libertinajul. E o legatura intre ce-a fost si ce va veni, iar subiectul inca "vorbeste" tinerilor, indiferent de varsta.

Fara tinta, dar cu sens Nota 8

de Anonim | 01/09/2013 01:04

„Pe drum“ e un fenomen cultural în sine. E greu de rezumat în câteva cuvinte influența pe care a exercitat-o de-a lungul timpului, nu atât în domeniul literaturii, cât în sfera mentalității colective a deceniului cinci al secolului trecut, cu extindere în următoarele două decade. Practic, „Pe drum“ a definit o generație amplă, plecând de la beatnici, până la hippie și călătorii psihedelici. Romanul l-a consacrat pe Jack Kerouac ca principal exponent al generației beat, cu o vizibilitate mai mare decât Allen Ginsberg, și mai precis decât William Burroughs, care, deși apartenent formal al mișcării, s-a distins de aceasta din numeroase puncte de vedere. „Pe drum“ e o apologie al unui stil de viață alternativ, dezis de progresismul american (deși e un roman american prin excelență), de ideea de bunăstare, securitate, consumerism și mentalitate șablonată, de origine capitalistă. Autorul susține o întoarcere la origini, la comuniunea cu natura, cu semenii, cu alcoolul, drogurile, cu toate elementele care potențează capacitățile și simțurile umane. E un roman de călătorie inițiatic, în care viața e trăită hedonist, cu pulsiuni spirituale, dar transcendența se produce mereu prin filieră senzorială. Kerouac promovează abandonul total în prezent, în clipa care tocmai se consumă, și reușește să transmită un sentiment preganant de imortalitate. În realitatea scriitorului nu există mâine, nu există repercusiuni, nu există efecte, ci doar o trăire plenară, exaltată, un romantism modern în care iluminarea se produce prin beție, narcotizare, jazz, sex și spațiu. Nu e o lucrare majoră la nivel stilistic, dar e o lectură salutară și un document esențial al unei epoci care continuă să fascineze.

Pe drum Nota 10

de andreea LIBRARIA QUINET | 01/08/2013 00:51

Romanul lui Kerouac este emblematic pentru perioada Generatiei Beat. Sal Paradise si Dean Moriarty sunt doi tineri aflati in cautarea aventurilor, a iubirilor, a dezamagirilor, a tradarilor... Ei se ghideaza dupa zicala "carpe diem" si reusesc sa transforme aceasta nebunie intr-un stil de viata. Calatorind prin toata America impreuna cu gasca lor de prieteni isi doresc sa afle ce inseamna sa traiesti pe muchie de cutit, sa fii la limita dintre real si ireal, sa te lasi purtat de val, sau mai bine spus: ce inseamna de fapt viata!? O viata palpitanta, dar nesigura pe care astazi putini mai aleg sa o traiasca astfel...

Pe drum Nota 8

de Daniel (Quinet) | 28/06/2013 01:03

Romanul lui Kerouac facea furori in anul aparitiei lui in S.U.A, 1957, datorita subiectului principal al povestii: calatoriile de-a lungul Americii ca dadatoare de sens al vietii, ceea ce a pus pe drum multi tineri americani dupa citirea romanului. ”Pe drum” reprezinta apogeul artei generatiei ”beat” presarate de jazz, droguri si poezie. Povestea il urmareste pe Salvatore care este in cautarea acelei experiente care va scoate la suprafata artistul din el, care la randul lui il urmareste in tot ceea ce face pe mult admiratul Dean Moriarty, adevaratul artist in trup si spirit. Calatoriile insa, betiile si relatiile sexuale nu par sa umple setea hoinarilor, dar de fiecare data cand se aseaza intr-un anumit loc, acel vant nostalgic ii indeamna din nou la drum.

The earth is an Indian thing Nota 8

de Anonim | 27/12/2012 16:39

Generatia Beat a insemnat o gasca de boemi hedonisti care cautau un alt mod de viata in America de dupa Al Doilea Razboi Mondial. Acestia experimentau cu diverse droguri si forme alternative de sexualitate, erau interesati de religiile orientale, respingeau materialismului, iubeau jazzul si scriitura lor se baza pe formula de creativitate spontana. Erau oameni educati si influentele lor literare sunt variate: Shelley, William Blake, John Keats, Walt Whitman, Edgar Allen Poe, Antonin Artaud, Andre Breton, Guillaume Apollinaire, Arthur Rimbaud, Charles Baudelaire, si lista poate continua. Influenta lor a fost semnificativa pentru anii '40-'70 in Statele Unite si a dus la o eliberare spirituala, sexuala, etnica si de cenzura. Au schimbat perceptia americanilor asupra drogurilor, au contribuit la evolutia muzicii, de la rhythm and blues la rock and roll. Au dat nastere unei constiinte ecologice printre contemporanii lor si au cultivat respect pentru popoarele indigene si religiile orientale. Deasemenea au criticat si s-au opus civilizatiei militaro-industriale in care traiau. "Pe drum", cea mai influenta carte a lui Jack Kerouac, e considerata Cartea Generatiei Beat pentru ca surprinde cel mai bine estetica, mentalitatea si actiunile beatnicilor. Cartea e o calatorie prin America, pe fundal de jazz, poezie si consum de droguri. Naratiunea nu urmareste un scop precis si nu se inchide cu o morala. E o carte deschisa ce consemneaza intamplari si personaje, descrie o societate si incearca sa portretizeze eforturile unor tineri de a iesi din ea, de a fi diferiti. Promoveaza ideea de libertate individuala.

Pe drum Nota 10

de Anonim | 07/11/2012 15:34

Pe drum este cel mai cunoscut roman al lui Jack Kerouac. Include numeroase elemente autobiografice si descrie foarte limpede si fidel acea perioada, autorul devenind reper pentru generatia din care face parte, numita Generatia Beat, alaturi de Allen Ginsberg si William Burroughs. Sal Paradise, scriitor in devenire, il cunoaste pe Dean Moriarty. Dean este ceea ce s-ar numi un rebel fara cauza, fost escroc, interesat de partea spirituala a existentei si devine reper pentru Sal, cel din urma "hranindu-se" din excesele si din pofta de viata inepuizabila a lui Dean. “Pricepeam că lăsam în urmă o viaţă confuză şi absurdă şi eram pe cale să îndeplinim unica noastă funcţie nobilă a timpului, mişcarea.” surprinde crezul unei generatii si faptul ca importanta nu este destinatia, ci calatoria, drumul in maretia lui, simplitatea si eliberarea.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.