Zahărul de cocos este un zahăr cu gust de caramel ce conține foarte multe minerale și vitamine, obținut manual din nectarul florilor palmierului de cocos, un copac asiatic denumit și ”copacul vieții”.
Are un conținut ridicat de fier, potasiu, magneziu, zinc și vitaminele C, B1, B2, B3, B6.
Are un indice glicemic cu o valoare de 35, în comparație cu cel al zahărului obișnuit care atinge uneori valoarea de 100 și al siropului de arțar sau mierii a căror valoare se ridică la 69.
Poate fi considerat un îndulcitor natural pentru cei care suferă de diabet și cei care doresc să-și pătreze greutatea la un echilibru optim, alături de xilitol și Stevia. Acestea din urmă, în urma procesării sunt lipsite de nutrienți, motiv pentru care zahărul de cocos poate fi utilizat în consumul zilnic.
Beneficii pentru sănătate:
stabilizează nivelul zahărului din sânge;
conține 16 aminoacizi, printre care și glutamina și ajută la buna funcționare a creierului și a sistemului nervos;
nu suprasolicită pancreasul;
are calorii mai puține decat zahărul rafinat;