Ariciul alege sa fie bun prieten

Ariciul alege sa fie bun prieten

7.8 / 10 (24 votes)
NaN
Recomended Age:
6-8 ani, 8-10 ani
Language:
Romana
Publishing Date:
2015
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
24
ISBN:
9786066335065
Dimensions: l: 20cm | H: 27cm

Unavailable
Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

Cunoscand principiile Terapiei Rational - Emotive si Comportamentale, copilul poate fi ajutat sa gandeasca rational si astfel sa gaseasca mai repede si mai eficient solutii la problemele sale. Daca ne obisnuim sa inlocuim gandurile care nu ne ajuta cu ganduri care ne ajuta, emotiile noastre negative vor fi mai putin intense si, astfel, controlul nostru asupra lor va fi mai mare. Furia pe care o va resimti un copil care spune " Nu-mi place ce a facut colegul meu", spre deosebire de un alt copil care va spune "Nu pot suporta ce a facut colegul meu", va fi mult mai mica, ii va crea doar o neplacere peste care va putea trece relativ usor.

Este important sa fim exemple pentru copiii nostri in ceea ce priveste relationarea, abordarea situatiilor neplacute, dificile si modul in care reactionam cand avem o emotie negativa. Exprimandu-ne gandurile si spunand ceea ce simtim intr-o anumita situatie, copiii vor prelua modelul nostru si vor reactiona asemanator in situatii similare.

Furia, tema dezbatuta in povestea de fata, are in spate o serie de ganduri de care depinde intensitatea emotiei. Haideti sa retinem care sunt gandurile de evitat si cum e potrivit si util sa interpretam situatiile din jurul nostru!

Colecția „ABC-ul poveștilor terapeutice” vine în sprijinul oricărui părinte, dascăl sau terapeut care dorește să creeze o punte afectivă între el și copil, pentru a dezbate o temă de interes în dezvoltarea copilului. Cunoscând principiile Terapiei Rațional - Emotive și Comportamentale, copilul poate fi ajutat să gândească rațional și astfel să găsească mai repede și mai eficient soluții la problemele sale. Dacă ne obișnuim să înlocuim gândurile care nu ne ajută cu gânduri care ne ajută, emoțiile noastre negative vor fi mai puțin intense și, astfel, controlul nostru asupra lor va fi mai mare. Este important să fim exemple pentru copiii noștri în ceea ce privește relaționarea, abordarea situațiilor neplăcute, dificile și modul în care reacționăm când avem o emoție negativă. Exprimându-ne gândurile și spunând ceea ce simțim într-o anumită situație, copiii vor prelua modelul nostru și vor reacționa asemănător în situații similare. Agresivitatea, tema dezbătută în povestea de față, are în spate o serie de gânduri de care depinde intensitatea emoției. Haideți să reținem care sunt gândurile de evitat și cum e potrivit și util să interpretăm situațiile din jurul nostru!

Reviews and comments

Some nightmares never completely ended. Nota 10

de Andreea Manaila | 27/08/2019 00:48

Jocul lui Gerald, roman plin de suspans, scris de autorul american Stephen King, începe cu o după-amiază însorită petrecută de un cuplu în casa lor de vacanţă de lângă lac. Amândoi entuziasmaţi, profitând de singurătatea tipică de final de vară, doresc să încingă lucrurile: sexul cu cătuşe pare să fie o activitate foarte interesantă pentru soţul lui Jessie Burlingame – Gerald. Dar nu şi pentru ea. Iar frica scoate ceea ce este mai rău din noi, iar din frică iese la iveală instinctul de supravieţuire. Gerald moare într-un mod neaşteptat. Iar Jessie se găseşte legată de pat, fiind imposibil pentru ea să scape. Rămasă singură (sau aproape singură, întâmplarea este că un câine vagabond ajunge să-i ţină companie cât timp se serveşte cu bucăţele din corpul soţului ei), ea începe să-şi amintească trecutul ei, fricile ei, ceea ce a păţit în copilărie şi a marcat-o enorm de mult pentru toată viaţa. Romanul, deşi în mare parte se desfăşoară doar într-o cameră de cabană, devine o tornadă de flash-back-uri şi introspecţii care te surprind, îţi dau fiori şi îţi sporesc curiozitatea pagină cu pagină. Descoperim că lucrurile inocente nu sunt chiar atât de inocente cum ar părea… Iar odată cu lăsarea întunerciului ies monştrii la care nu ne-am fi gândit niciodată. Şi ajungi să te întrebi care mai este diferenţa dintre vis şi realitate, atunci când te realizezi că nu mai ai mult de trăit? Cineva o să te găsească moartă prin deshidratare sau sufocare într-un pat, încăuşată, îmbrăcată doar în lenjerie intimă, probabil ronţăită pe alocuri de un câine înfometat şi… cu anumite membre şi bijuterii personale ce lipsesc cu desăvârşire.

...cand moartea ar fi o binecuvantare Nota 10

de Mihaela Cris | 26/05/2019 03:27

Fiind o fana Stephen King, Jocul lui Gerald mi s-a parut diferita ca stil de celelalte carti ale lui. Romanul incepe cu descrierea unui joc erotic al sotilor Burlingame care ia o intorsatura macabra. Jesse este nevoita astfel sa supravietuiasca unei nopti de cosmar, in agonie, insetata si secata de puteri. Mintea incepe sa ii joace feste, vocile din capul ei preiau controlul si amintirile neplacute din trecutul ei o coplesesc. Peste toate astea mai are si un musafir misterios care o ingrozeste. Toate acestea se petrec in ritm alert, suspansul este constant iar pe alocuri nu ne dam seama nici noi daca ce se intampla este real sau este doar rodul imaginatiei personajelor. Mi-a facut placere sa citesc aceasta carte si mi se pare incredibil stilul lui Stephen King de a descrie in douazeci de pagini incercarile lui Jesse de a ajunge la paharul cu apa fara sa te plictiseasca.

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.